Sağlık İçin Edilecek Dua

  • Bu konu 0 yanıt içerir, 1 izleyen vardır ve en son 1 yıl önce imageErenbor tarafından güncellenmiştir.
  • Erenbor
    Üye
    Yazılar: 472

    Modern toplumlarda sağlıklı denilebilecek insan çok azdır. Hayatın kargaşası ya da yeme bozuklukları insanların hayatlarını sağlıksız bir şekilde idame etmelerine sebep olur. Kimi insan zihinsel bozukluklardan dolayı sağlığından olurken kimisinin de bedenen problemleri vardır. Aynı zamanda genetik de sağlığın üzerinde çok büyük bir role sahiptir. Genetik hastalıklara sahip olan bireyler bu hastalıkların kendi üzerindeki etkilerini en aza indirmeye çalışmaktadır.

    Bireyin sağlıklı kalması ya da elinden gitmekte olan sağlığını kurtarmaya çalışması gibi durumlarda edilecek pek çok dua bulunur. Bu dualar fazileti bakımından oldukça güçlü olup etkili olduğu da söylenmiştir.

    Kişiler sadece evde yatarak doktor ya da hastane yüzü görmeden dua etmeye kalkışmamaktadır. Öncelikle hastane ya da doktora görünüp tedavi edilmeli, tedavilerinin sonunda manevi bir destek olarak dualarla devam etmelidir. Sağlık insan için en önemli şeydir. Sadece sağlığını kaybetmek üzere olan insanlar değil sağlığı yerinde bile olsa bunu devamlı kılmak için de insanlar sürekli dua etmelidir.

    Sağlık için okunacak dualar genelde Şifa Duası olmaktadır. Bununla beraber diğer en çok bilinen sağlık duaları da Isra Suresi, Tevbe Suresi, Yunus Suresi, Şuara Suresi, Fussilet Suresi ve Nahl Suresi olmaktadır. Aynı zamanda Epilepsi hastalıkları için de edilen pek çok farklı dua bulunur. Bu duaların sürekli edilmesi insanda olumlu bir etki bırakır.

    Etiket: ,

  • Bu konuyu yanıtlamak için giriş yapmış olmalısınız.
 


Benzer Konular