Ehliyet Sınavı Çıkmış Sorular

  • Bu konu 0 yanıt içerir, 1 izleyen vardır ve en son 1 yıl önce imageErenbor tarafından güncellenmiştir.
  • Erenbor
    Üye
    Yazılar: 472

    Ehliyet her gencin belli bir yaşa geldiğinde almak istediği belgeler arasında yer alır. Ehliyeti olmadan araç kullanan kişiler cezai yaptırımlarla karşılaşacağı gibi herkesin kendi ehliyet sınıfına ait aracı kullanması gerekir. Ehliyet sınavı eskiden olduğu gibi uzun sürmüyor. 2016 yılında yapılan değişiklikle birlikte ehliyet sınavları hemen sınav sonrasında öğrenilebiliyor. Bu da direksiyon sınavına başvuru süresinin daha hızlı olmasını totalde de ehliyet alma süresinin kısalmasını sağlıyor. Hızlı bir şekilde ehliyetlerine kavuşmak isteyen sürücüler ise kurs süresi içinde ehliyet sınavı çıkmış sorular hakkında bilgi alması ve internet üzerinden hizmet veren sitelerden bu soruları incelemeleri gerekiyor.

    Sürücü Kursu Sınavı
    Sürücü kursuna yazıldıktan sonra başlayan teorik eğitim bir hafta kadar sürüyor. Bu süreç içerisinde adaylar hangi derslerden sınava girecekleri ve girdikleri sınavdan kaç almaları gerektiği hususunda bilgilendiriliyor. Sınava giren sürücü adayı ehliyet sınav sorularını ne kadar çok doğru yaparsa alacağı puanda ona göre hesaplanarak bir adım daha atlanmış oluyor. Ehliyet sınavını geçen sürücü adayları ise direksiyon sınavına katılmaya hak kazanmış oluyor. Direksiyon sınavında da yine puanlama usulü değerlendirme yapılıyor. Sürücünün her iki sınavda da başarılı olması halinde yaklaşık 2-3 ay gibi bir sürede ehliyetine kavuşması sağlanmış oluyor.

    Sonuç olarak ehliyet almak oldukça önemli bir takım zahmetleri göz önünde bulundurmak gerekiyor. Çekilen zahmetlerde amaç ise sürücünün hatasız araç kullanması, kendi hayatı ve diğer yayaların hayatlarını riske atmamasıdır.

  • Bu konuyu yanıtlamak için giriş yapmış olmalısınız.
 


Benzer Konular