Epoksi Zemin Kaplama

  • Bu konu 0 yanıt içerir, 1 izleyen vardır ve en son 3 yıl önce imageErenbor tarafından güncellenmiştir.
  • Erenbor
    Üye
    Yazılar: 472

    Binaların tasarımlarında bahsedilen binaların ne amaçla kullanıldığına göre planlar yapılmaktadır. Bahsedilen planlar sadece dış tasarımdan ibaret de değildir. Bu alanda mimarlar ya da tasarımcılar özellikle zemin türleri üzerinde mesai harcamaktadır. Son yıllarda endüstriyel zemin kaplama ya da sıradan yapılarda epoksi kullanım oranları artış göstermiştir. Bu durumun ana nedeni binaların zeminlerinin uzun süre ilk günkü gibi kullanılabilmesini sağlamaktır.

    Epoksi zemin kaplama sistemlerinin binanın tamamında değerlendirilmesi zorunlu değildir. İstek ya da gereklilikler yüzünden belirlenmiş olan bölgelerde bu materyal tercih edilebilmektedir. Miktar ya da boyut olarak uygulama adımları değişim göstermemektedir. Üstelik alana göre değerlendirilmekle birlikte uygulama zamanı oldukça kısadır. Özellikle kendi alanındaki diğer materyallerle kıyas edildiğinde epoksi zeminler daha kısa süre içerisinde teslim edilmektedir. Teslim süresinin uzun olmaması bu ürünün tercih edilmesindeki ilk nedenlerden biri olarak değerlendirilmektedir.

    Fabrika Zeminlerinde Epoksi
    Konutların yanı sıra epoksi fabrika zemin kaplama materyali olarak da kullanılabilmektedir. Fabrikaların zeminlerinin hangi üründen imal edildiği çok önemlidir. Çünkü fabrikalar üretim alanlarına göre farklı malzemelerin taşınmasını gerekli kılmaktadır. Buna ek olarak fabrikalarda sürtünme oranları yüksektir. Son olarak fabrikalarda asidik reaksiyon gösteren malzemelere sıklıkla denk gelinmektedir. Sayılan nedenler yüzünden zeminlerin maksimum kalitede olması lazımdır. Epoksi verilen maddelerin tamamına çözüm önerisi olarak sunulmaktadır. Bu sayede fabrikaların zeminlerinde son yıllarda genellikle epoksiye yer verilmektedir.

  • Bu konuyu yanıtlamak için giriş yapmış olmalısınız.
 


Benzer Konular