Göçmenlerin Vatandaşlık Hakları

  • Bu konu 0 yanıt içerir, 1 izleyen vardır ve en son 1 yıl önce imageErenbor tarafından güncellenmiştir.
  • Erenbor
    Üye
    Yazılar: 472

    Göçmen farklı bir ülke vatandaşının bizim ülkemizde yaşamını sürdürmesi ancak bunu Türk vatandaşı olmadan belli yasal haklardan faydalanamadan yapabilmesidir. Göçmen konumunda yaşamaya çalışan pek çok kişi var ve bunların bazıları izinli bazıları ise izinsiz olarak bulunuyor. İzinli durumda olan göçmenlerin bu izinlerini vatandaşlık hakkına dönüştürmeye çalışması ise oldukça önemlidir. TC Türk vatandaşlığı kazanmak isteyen bu göçmenler doğru yolu izlemeleri halinde vatandaşlığa kabul edilebiliyor. Tabi bu uzun bir süreç olduğu için dikkatli bir şekilde devam ettirilmesi gerekiyor. Hukuk sisteminin karmaşık ve zor olmasından dolayı da bu gibi işlemlerde doğru avukatla çalışmak çok önemlidir. Avukatlık mesleği hukuk çerçevesinde mutlaka yasal konulara hakim olmayı gerektirir, ancak yasaları biliyor olmak tek başına bir sonuç vermeyecektir. Çalıştığınız avukatında mutlaka profesyonel olması gerekiyor.

    Göçmenlik Avukatı
    Göçmenlik avukatı Türkiye’de hizmet veren sayılı kişiler arasında yer almaktadır. Özellikle yabancı personel çalıştıran şirketlerin bünyesinde çalıştırdıkları yabancı uyruklu kişileri kaybetmemeleri ancak vatandaşlık kazandırılarak mümkün hale gelecektir. Kurum ve işletmelerin ihtiyacı olan avukatlara erişebilmek için ise internette bulunuyor olmak çok önemlidir.
    Göçmen avukatlarının süreci iyi devam ettirebilmesi açısından da akıcı bir dile sahip olması gerekiyor. Bunun için çalıştığınız avukatın hangi ülke vatandaşıysanız sizi iyi anlaması için iyi bir yabancı dile sahip olması gerekiyor.

  • Bu konuyu yanıtlamak için giriş yapmış olmalısınız.
 


Benzer Konular