Gravyer Peyniri Nedir?

  • Bu konu 0 yanıt içerir, 1 izleyen vardır ve en son 3 yıl önce imageErenbor tarafından güncellenmiştir.
  • Erenbor
    Üye
    Yazılar: 472

    Gravyer peyniri yapay katkı maddesi içermediği için besin değeri yüksek, doğal ve lezzetli bir peynir çeşididir. Gravyer peyniri diğer süt ürünleri gibi zengin bir kalsiyum kaynağıdır. Tereyağı gibi yüksek yağı vardır. Ayrıca bol miktarda karbonhidrat, protein, potasyum, sodyum, A vitamini ve demir içerir. Kalsiyum açısından zengin Gravyer peyniri, gelecekte oluşabilecek osteoporoz riskini en aza indirir. Hipertansiyon hastalar tarafından sıklıkla tüketilen etçil peynir, kan basıncını etkili bir şekilde düşürüp dengeleyebilir. Bu peynir aynı zamanda kanser riskini azaltabilir ve kanser hastaları için bir anti-enfektif olarak kullanılabilir. İçerdiği maddeler nedeniyle beynin ihtiyacı olan enerjiyi büyük ölçüde karşılar. Sindirim sistemi hastalıkları ve çeşitli mide hastalıklarının tedavisinde etkilidir. İçerdiği kalsiyum sayesinde diş çürümelerini önler ve diş etlerini besler. Kas ve eklem hastalıklarının giderilmesinde etkilidir. Kaşar peyniri gibi yemekler de kullanılmaktadır. Soslu peynir, gelişmekte olan çocuklar için mükemmel bir kaynaktır.

    Gravyer Peyniri Nasıl Saklanılır
    Delikli yapısı ve doğal aroması ile öne çıkan Gravyer peynirini depolarken dikkat etmeniz gereken bazı hususlar vardır. Soslu peynirleri dondurucuda veya derin dondurucuda saklamamaya dikkat etmelisiniz. Soslu peynirin 5-10 derece civarında serin bir sıcaklıkta tutulması çok önemlidir. Bu peyniri sağlıklı ve güvenli bir şekilde saklamak istiyorsanız, saklama ortamının biraz nemli olması harika olacaktır. Bu nedenle mahzende veya depoda saklanması uygundur. Ancak Gravyer peynirini buzdolabında saklamak istiyorsanız buzdolabının daha taze olan bölmesine koymakta fayda var.

    Etiket: 

  • Bu konuyu yanıtlamak için giriş yapmış olmalısınız.
 


Benzer Konular