Organik Kaşar Peyniri

  • Bu konu 0 yanıt içerir, 1 izleyen vardır ve en son 1 yıl önce imageErenbor tarafından güncellenmiştir.
  • Erenbor
    Üye
    Yazılar: 472

    Peynir her evde olması gereken yiyeceklerin başında geliyor. Farklı çeşitlere sahip olan peynir, denildiğinde ilk akla gelen kaşar oluyor. Kaşar sofraların sevilen peynir çeşitlerinden birisidir ve ünü yalnız ülkemizde değil dünyanın pek çok ülkesinde de vardır. Kaşar peyniri denildiğinde akla gelen Kars kaşarı olsa da birçok markaya ait olan kaşar peynirini görmekte mümkündür. Kaşar peyniri satın alırken öncelik taze olmasıdır. Taze olan kaşar peynirini yediğinizde ağzınıza süt tadı gelir. Dolayısıyla yerken kendinizi daha mutlu hissedersiniz.

    Kaşardan bahsedildiğinde herkesin ilk aklına gelen Kars kaşar peyniri olacaktır. Lezzeti sütün kalitesi ve tazeliğinden kaynaklanan Kars kaşarının kendine has bir lezzeti vardır. Sağlığa faydalı olmasıyla da bilinen taze Kars kaşar peyniri satın alırken dikkat edilmesi gereken bazı önemli konular vardır.

    Taze Kaşar Peyniri Hakkında Bilinmesi Gerekenler
    Taze kaşarın tadına doyum olmaz. Lezzeti üst seviyede olan bu peynir çeşidi inek, keçi ya da koyun sütünden yapılabilir. Hafif tuzlu olan kaşar peyniri ülkemizde en çok tüketilen peynir çeşitleri arasında yer alır. Sabah kahvaltılarında tek başına yenileceği gibi tost, börek ve çörek gibi farklı ürünlerle birlikte kullanılabilir. Taze kaşarın muadili de çok fazladır. Market raflarında görebileceğiniz çok fazla kaşar peyniri var, ancak bunların hepsinin taze olduğunu söylemek mümkün değildir. Gerçek olup olmadığını anlamak için dokusuna, rengine ve kokusuna bakmak yeterli olacaktır.

  • Bu konuyu yanıtlamak için giriş yapmış olmalısınız.
 


Benzer Konular