Kars Yöresel Ürünler

  • Bu konu 0 yanıt içerir, 1 izleyen vardır ve en son 1 yıl önce imageErenbor tarafından güncellenmiştir.
  • Erenbor
    Üye
    Yazılar: 472

    Türkiye’nin her bir bölgesi hatta şehrinin kendine has lezzeti ve sahip olduğu değerleri vardır. Örneğin Kars, soğuk iklimiyle biliniyor olsa da Kars’a gitmek için sayısız nedene sahip olabilirsiniz. Kars’ın en dikkat çeken şeyi yöresel ürünlerinin kendi sınırlarını aşmış olmasıdır. Mesela Kars kaşarı bugün peynir çeşitleri arasında en çok beğenilen ve tercih edilen olmayı başarmıştır. Taze bir Kars kaşarı yediğinizde lezzetinden hemen anlayabilirsiniz. İnsanlar Kars’ta yaşamıyor olsalar bile taze bir Kars kaşarı bulmak için ellerinden geleni yapabilirler.

    Kars Kaşarı
    Kars yöresel ürünler açısından oldukça zengin. Özellikle süt ürünleri konusunda bir hayli seçeneğinizin olduğunu söylemeden geçmemek gerekiyor. Örneğin Kars’ın tereyağı da meşhurdur. Taze tereyağı yapılan yemekler lezzetini ispat etmişken yemek yemenin de keyfini sürebilirsiniz.

    Kars’ın kendine göre çok fazla ürünü var ve biz bunu çoğu zaman başka şehirlerde kurulmuş olan yöresel lezzetlerden biliyoruz. Oysaki Kars’ta yaşamış birisi oranın lezzetlerinin farkında olduğundan memlekete gittiğinde ya da gelip gidenlerle kendi yiyeceklerini sipariş ederler. Süt ürünlerinin meşhur olmasının en önemli nedeni iklimi ve coğrafyasıdır. Burada yetişen otların aroması süte tadını verirken sütten yapılan her şey hem taze hem de lezzetli olacaktır. Kısacası Kars bizim için sadece uzak bir şehir değil aynı zamanda birçok lezzetinde pınarının olduğu bir şehrimizdir. Daha önce eski Kars kaşarı yememişseniz çok şey kaybettiğinizi de söyleyebiliriz.

  • Bu konuyu yanıtlamak için giriş yapmış olmalısınız.
 


Benzer Konular