Kepenk Motoru Nedir?

  • Bu konu 0 yanıt içerir, 1 izleyen vardır ve en son 1 yıl önce imageErenbor tarafından güncellenmiştir.
  • Erenbor
    Üye
    Yazılar: 472

    Kepenk uzaktan açılıp kapanabilen otomatik motora sahip olan sistemdir. Otomatik olan kepenkler garaj girişlerine mağaza vitrinlerine ve villa gibi konutlara yapılabilir. Elektrikle çalışan bu sistemlerin doğru kullanılması halinde uzun yıllar boyunca dayanması mümkündür. Kepenk motoru sayesinde el değmeden uzaktan kumanda ile açılabilirken bazı motorlarda şifre bulunarak alarm sistemine bağlantı yapılabilmektedir. Kepenkler farklı malzemeler kullanılarak üretilir. Kullanılan malzemenin kalitesine göre dayanma süresi vardır. İyi seçilmiş kaliteli bir kepenk yapının ömrü boyunca dayanma gibi bir özelliği vardır. Kepenklerin hatasız ve arızasız bir şekilde çalışabilmesi için mutlaka düzenli olarak bakımlarının yapılması gerekir.

    Panjur Motoru
    Kepenkler panjur şeklinde de olabilir. Kepenk daha büyük olup kapılarda ve vitrinlerde tercih edilebiliyorken panjurlar isteğe bağlı olarak daha küçük üretilebilir. Panjur motoru panjurun büyüklüğüne göre seçilmesi gerekir. Doğru malzemeye doğru motor seçilmesi halinde görevini hatasız bir şekilde yerine getirmesi mümkün olacaktır. Elektrik bağlanan bu sistemin elektriklerin kesilmesi durumuna karşı manuel olarak çalışabilme özellikleri de vardır. Bu da sistemi daha güvenli ve daha kullanışlı hale getirmiş olacaktır.

    Kepenkler kablosuz bir motora sahiptir. Bir tetikleyicinin olmasıyla harekete geçen bu sistem uzaktan da müdahale edilebilir. Örneğin zaman ayarlaması yapılarak belli bir saate ayarlandığına otomatik olarak kapanıp otomatik olarak açılabilir. Akıllı ev teknolojisinin de olmazsa olmazları arasında bulunan bu sistemin aynı zamanda yazılım desteği de bulunmaktadır.

  • Bu konuyu yanıtlamak için giriş yapmış olmalısınız.
 


Benzer Konular