Köpek Kulübü

  • Yazılar: 2

    Köpek Kulübü, Merkezi İstanbul ve Bursa illerinde bulunmakla birlikte, Türkiye’nin her noktasına en hızlı ve güvenli bir şekilde gönderim ve teslimat yapmaktadır. Köpek kulübü 27 senelik sek törel deneyimi ile yavru köpek üretimi ve yavru köpek satışı faaliyetini yürütmektedir. Yavru köpek cinsleri hakkında detaylı bilgi almak için bizimle iletişime geçiniz.

    Evcil dostlarımızın modern yaşantımıza adapte olmaları için tabii tutulmaları gereken yaşamsal dış öğretilerin tatbik edileceği davranış kalıpları eğitimlerinin uygulanması gereken köpek eğitimi müfredatları hakkında.

    Bilinmeyen 16 gerçek
    Son derece sadık hayvanlardır, Oyun oynamayı, sahibiyle vakit geçirmeyi ve ilgi görmeyi çok severler. Sevimli dostlarımızın toplara, kemiklere ve kokulu şeylere olan zaaflarını biliyoruz. Peki bilmediğimiz ilginç özellikleri nelerdir? Bu içeriğimizde sevimli dostlarımızın bilmediğimiz yönlerini araştırdık ve derledik. İşte onlar hakkında şaşırtıcı bilgiler. Burunları insanların parmak izleri gibi kendilerine özeldir.

    Koku duyusu insanlardan 100.000 kat fazla iyidir, aynı bizler gibi ruh halinizi yüzünüzden anlayabilen tek hayvan türüdür, sadece patilerinden terler, Köpeklerde tıpkı insanlar gibi sevdiklerini özler, Dalmaçyalı yavru köpek, beyaz doğarlar. Büyüdükçe lekeleri genişler, Havlayamayan tek cins Basenji ırkıdır. Ancak ulumaya benzer sesler çıkarabilirler. Sizin kokunuzun bulunduğu giysiyi köpeğinize verirseniz ona güven aşılamış olursunuz.

    Köpeğinizle konuşup onu okşarsanız kan basıncınızı düşürürsünüz. Köpeklerde insanlar gibi depresyona girebilmektedir, Köpeklerin vücut ısısı insanların vücut ısısından yüksektir, Yağmur sesi köpeklerin kulaklarını rahatsız etmektedir, Uzmanlara göre, insanın kanser olup olmadığını anlayabilmektedir, Köpeklerde aynı insanlar gibi aşık olmaktadır, onların kulağında en az 18 kas bulunmaktadır. İnsanlarda bu sayı 6’dır.

    Onlar hakkında 10 gerçek
    Sadık, sevgi dolu ve arkadaş canlısı hayvanlardır. Ancak iş bu kadarla bitmiyor, onların biz insanlar için ‘süper güç’ sayılabilecek pek çok özelliği de var. Yapılan araştırmalarla sebebi açıklanan pek çok davranışının ve özelliğinin yanında, halen daha kaynağı bilinemeyen gerçekler de bulunuyor.

    1. 2 yaşındaki çocuğun zekâsına sahiptir. Köpekler ve çocukların iyi anlaşması mucize değildir, çünkü onlar aslında aynı dili konuşuyorlar. Daha doğrusu, Onlara ve 2 yaşındaki çocukların anlayabildiği kelime ve jest kapasitesi aynıdır.

    2. Zaman duygusu vardır ve gittiğinizde sizi özlerler, Eğer köpeğinizin yemek veya yürüyüş saatlerini bildiğini düşünüyorsanız haklısınız. Günlük rutin ve alışkanlıkları öğrenirler. Aynı zamanda geçen zamanı kavrama hissine sahiptirler. Konuyla ilgili yapılan çalışmalar, sahiplerinin yanlarında olmadığı zaman diliminin uzunluğuna göre farklı tepkiler verdiğini gösterdi.

    3. Bıyıkları karanlıkta ‘görebilmelerini’ sağlar, Bunu gece görüşü veya süper güç olarak göstermek mümkün değil tabii. Ancak bıyıklar havadaki en ufak değişikliği bile fark etmeye ve köpeğinizin etraftaki eşyaların büyüklük, şekil ve hızlarını anlamasına yardımcı olur.

    4. Onu okşayarak kan basıncınızı düşürebilirsiniz, Konuyla ilgili yapılan çalışmalar, insanlar köpekleriyle konuşup onları okşadıkları zaman kan basıncının düştüğünü gösterdi.

    5. Koku duyusu insanlardan 10 milyon kat daha iyidir, Onlar cinslere göre farklılık gösterse de, 125 milyonla 300 milyon arası koku bezine sahiplerdir; insanlardaysa sadece 5 milyon koku bezi bulunur. Ayrıca beyninin kokuyu kontrol eden kısmı insanlarınkinden 40 kat daha büyüktür.

    6. Duygularınızın kokusunu alabilirler, insan kokularındaki en ufak değişikliği bile hissedebilir ve böylece sizin nasıl hissettiğinizi anlayabilirler. Bu onların evdeki hasta kişiyi tespit etmesine veya birinin hamile olduğunu anlamasına da yarar.

    7. Kokunuzla ayrılık anksiyetesini yatıştırabilirsiniz, Köpeğinize kokunuz sinmiş olduğu kıyafetinizi bırakırsanız bu onu rahatlatacaktır ve ayrılık anksiyetesini azaltmaya da yardımcı olacaktır.

    8. Basenji cinsi köpekler havlayamaz, Basenji cinsi köpekler havlama özelliğine sahip olmayan tek köpeklerdir. Ancak ulumaya benzer farklı sesler çıkarabilirler.

    9. Kakalarını manyetik alana göre hizalar, Köpeğiniz kakasını yapmadan önce dönüp duruyorsa artık sebebini biliyorsunuz; kakasını dünyanın manyetik alanına göre hizalayarak yapmaya çalışıyor. Ancak bunu yapmalarının sebebi henüz bulunamadı.

    10. Dalmaçyalı köpekler beyaz doğar, Dalmaçyalı yavruları doğduklarında tamamen beyazdır, ancak kürklerinde büyüdükçe siyah noktalar oluşmaya başlar.

    Köpek Kulübü Türkiye’nin köpek üretim satış eğitim otel merkezi
    http://www.kopekkulubu.com
    05323438041

    Etiket: 

  • Bu konuyu yanıtlamak için giriş yapmış olmalısınız.
 


Benzer Konular