Kredi Faiz Oranları

  • Bu konu 0 yanıt içerir, 1 izleyen vardır ve en son 2 yıl önce imageErenbor tarafından güncellenmiştir.
  • Erenbor
    Üye
    Yazılar: 472

    Bireyler için bankaların kredi kapısını çalmak nakit sıkışıklığını gidermek manasına gelmektedir. Ancak dikkatli şekilde hareket edilmediğimde kredilerin ödenme aşaması ciddi sorunlar oluşturmaktadır. Bu durumun ana nedeni ise faiz oranlarının çok yüksek olmasıdır. Zira bazı bankalarda temin edilen kredilerin geri ödemeleri neredeyse anapara kadardır. Bu da otomatik olarak vatandaşın uzun seneler borç ödemelerine neden olmaktadır. Ancak Merkez Bankası kararları ya da banka kampanyalarının takip edilmesi halinde daha düşük faizli kredilerin temin edilmesi de mümkündür.

    Faizsiz Kredi İmkânı
    Bankalar kredi sistemlerindeki faiz oranlarını belli kampanyalar çerçevesinde olabildiği kadar aza çekebilmektedir. Bu sayede normal şartlar altında ödenmesi gerekli olan faiz miktarından daha düşük rakamlarla karşı karşıya kalınmaktadır. Devlet, özellikle kamu bankalarını bu tür konularda öncü olarak göstermektedir. Artık kamu bankalarından hemen sonra özel bankalarda da faiz oranları hakkında geçerli adımların atıldığı görülmektedir.

    Bireyler faizsiz şekilde kredi temin etmek şansına sahiplerdir. Bu tür krediler farklı şekillerde verilmektedir. Ancak genellikle katılım bankalarından onay aldıkları gerçeği bulunmaktadır. Bunun yanı sıra devlet destek paketleri de muhakkak incelenmelidir. Devlet, bazı iş kollarının devamlılığının gelmesi adına faiz istenmeyen krediler vererek vatandaşlarını desteklemektedir. Aynı şekilde bahsedilen kampanyalar iş kollarına yeni vatandaşların katılmalarına da katkıda bulunmaktadır. Bu neticede hem kişiler hem de devlet kalemleri karlı çıkarak devlet ekonomisine fayda sağlanmaktadır.

    Etiket: ,

  • Bu konuyu yanıtlamak için giriş yapmış olmalısınız.
 


Benzer Konular