Modem Arayüzü

  • Bu konu 0 yanıt içerir, 1 izleyen vardır ve en son 4 yıl önce imagegazikemal tarafından güncellenmiştir.
  • gazikemal
    Üye
    Yazılar: 1

    192.168.1.1 IP adresi modem arayüzü girişi için en yaygın kullanılan yönetim ekranıdır. 192.168.l.l IP adresi ile modem arayüzü girişi yapıldıktan sonra modemin özelliğine göre yapılması gereken her türlü ayarlamalar ve kurulum işlemi buradan sağlanmaktadır. 192.168 ll modem arayüzü oturum açıldığında internet bağlantı ayarları, NAT ayarları, güvenlik ayarları, Wifi (Kablosuz) ayarları vs. birçok ayarları varsayılan olarak gelen 192.168.1.1 IP adresi ile sağlamak mümkündür.

    Türkiye’de en yaygın olarak kullanılmakta olan modemler TÜRK TELEKOM, TTNET, TURKCELL SUPERONLİNE, VODAFONE, TÜRKSAT gibi internet servis sağlayıcı firmaların müşterilerine taahhütlü ya da ücretsiz olarak sunduğu cihaz hizmetidir.

    Modem arayüzü kullanımı en basit ve sorunsuz olan modemleri internet servis sağlayıcı firmalar tercih etmektedir. Bunların başında Airties, TP-Link, Zyxel, Huawei, Zoom, Asus, Linksys, Tenda gibi markalar tercih edilmektedir.

    – Modem arayüzü
    – Ttnet şifre değiştirme
    – Wifi şifre değiştirme
    – Modem IP adresi nasıl bulunur?
    – Modem nasıl resetlenir?
    – Modem şifreleri
    – Modem kullanıcı ve şifreleri

    192.168.l.l Modem Arayüzüne Giriş Nasıl Yapılır?

    1- 192.168.1.1 tıklayarak ya da kullandığınız bilgisayar, tablet, telefon veya ağa bağlı olan internete bağlanabildiğiniz bir aygıtta kurulu olan bir tarayıcı (Browser) ile modem arayüzü bağlantısı sağlayabilirsiniz. Kullanacağınız tarayıcıda adres satırının olduğu yere (Google Chrome, İnternet Explorer, Mozilla Firefox, Opera, Safari vs) 192.168.1.1 yazıp Enter tuşuna da basarak modem arayüzü erişimi oluşturulabilir.
    2- Şayet 192.168.1.1 IP adresini yazarak giriş yapamıyorsanız adres satırına girdiğiniz erişim bilgisini kontrol etmenizde fayda vardır. 192.168.l.l, 192.168.l.2, 192,168,1,1, 192.168 ll ya da 192.1681.1 şeklinde hatalı giriş yapmış olabilirsiniz. 192.168.l.l giriş için kullandığınız modem arayüzü şifresini de girdikten sonra her modemde standart olan modem giriş ekranı görünmektedir
    3- Her modemin giriş ekranı tasarımsal olarak farklılık gösterebilir. Standart olarak kullanıcı adı ve şifre (parola) ekranı gelecektir. Buraya kadar doğru bir işlem yapıldığını görebilirsiniz.
    4- Modeminizin kullanıcı adı ve şifresini biliyorsanız oturum açabilirsiniz şayet şifreyi bilmiyorsanız Modem Nasıl Resetlenir? Sayfasından modem resetleme adımlarını görebilirsiniz.
    5- Modem arayüzü erişim ekranına ulaşıp hatalı giriş yapıyorsanız daha önce parolayı değişmiş olabilirsiniz. İki türlü metot ile modem arayüzü ekranını başarılı bir biçimde geçebilirsiniz.
    a) Modemin şifresini hatırlamanızdır.
    b) Modemi resetleyerek modem arayüzü kullanıcı adı ve şifresini varsayılan fabrika ayarlarına geri yüklemek olacaktır.
    Modem Kullanıcı adı ve Şifresini Nasıl Öğrenebilirim?
    192.168.1.1 IP adresi üzerinden modem arayüzüne giriş sağlayamadığınızda farklı bir IP adresi kullanıyor olabilirsiniz. Modemin IP adresini bulmak için Modem IP Adresi Nasıl Bulunur? Sayfasını ziyaret ederek güncel modem IP adresleri listesine bakabilirsiniz.
    Modem Kullanıcı Adı ve Şifreleri
    Modeminizin varsayılan olarak gelen modem arayüzü kullanıcı adı ve şifre bilgisini öğrenmek için aşağıda size sunulan modem marka listesi size ait olan modemi bulup kullanıcı adı ve şifresine ulaşabilirsiniz.

    Etiket: ,

  • Bu konuyu yanıtlamak için giriş yapmış olmalısınız.
 


Benzer Konular