Motorin Fiyatları

  • Bu konu 0 yanıt içerir, 1 izleyen vardır ve en son 1 yıl önce imageErenbor tarafından güncellenmiştir.
  • Erenbor
    Üye
    Yazılar: 472

    Artan motorin fiyatları tüketicileri düşündürürken dünya motorini artık kullanmamaktan yana tavır alıyor. Bugün motorin fiyatlarındaki yükselişin temelinde bu olsa da mazotlu araç kullananlar bir dönem uygun olmasından dolayı satın aldıkları araçları konusunda kafa karışıklığı yaşıyorlar. Motorin motorun ihtiyacı olan yakıttır. Mazot olarak da bilinen bu yakıt türü sayesinde otomobiller hareketini sağlar. Motorin fiyatları günümüzde giderek daha fazla artıyor olsa da kullanıcılar dizel araç kullandıklarından dolayı en uygun fiyatı vereni tercih etmeye çalışıyor.

    Uygun Motorin
    Uygun motorin fiyatı sağlayan bazı işletmeler ise tüketicilerin daha fazla ekonomi yapmasına imkan sağlamış oluyorlar. İnsanların dizel araçlara olan ilgisi yakıt ekonomisi sağlıyor olmasıydı. Olmasıydı diyoruz çünkü geçtiğimiz yıllarla bugünkü rakamları karşılaştırdığımızda çok ciddi bir yükseliş söz konusu. Bugün mazot fiyatları benzin fiyatlarının da üzerine çıkmış durumda. Doğal olarak bu otomobil sektörünü de derinden etkiliyor. Yani bir zamanlar dizel araç fiyatları daha yüksekken şimdilerde bu rakamlar benzinli araçlarında altına inmeye başladı. Dizel araçların bakım maliyetlerinin de yüksek olması yeni otomobil alacak sürücülerin benzine yönelmesini sağladı.

    Sonuç olarak toparlayacak olursak motorin mazot şeklinde tanımlanır. Karbon ve hidrojenin birleşiminden oluşan bu akaryakıt çeşidi dizel araçlarda kullanılmaktadır. Motorin benzine göre daha geç tutuşur ve kaynama noktası yüksektir. Usun süreli kullanımda muhafazasının da daha kolay olması maliyetin benzinden daha düşük olmasına imkan sağlar.

  • Bu konuyu yanıtlamak için giriş yapmış olmalısınız.
 


Benzer Konular