Saç Ekimi Yöntemleri

  • Bu konu boş.
  • arkan
    Üye
    Yazılar: 11

    Saçlarınız döküldü ise eğer ömrünüzün kalan kısmını bu şekilde geçireceksiniz diye bir şey yok. Artık birçok farklı yöntemle saç ekimi sağlanarak kişinin yaşam kalitesi yükseltilmektedir. Kellik kimsenin kaderi değildir. Üstelik bazı yöntemler sayesinde hayatın olağan akışı engellenmeden saç ekimi sağlanmaktadır.
    Saç ekiminde kullanılan birçok yöntem bulunmaktadır. Bunlardan bir tanesi traşsız saç ekimi yöntemidir. Traşsız saç ekimi yöntemi ile daha önceden belirlenen donör bölgeye şeritler halinde taraş yapılır ve bulunan diğer saçlarla bu bölgenin üzeri kapatılır. Bu bölge diğer saçlarla gizlendiğinden normal hayata çok rahat devam edilebilir.

    Özellikle bayanlar için çok uygun bir yöntemdir. Diğer bir yöntem ise DHI saç ekimi yöntemidir. Bu yöntemin en güzel yanı delik açılmasına gerek yoktur. Bir alan belirlenerek kök sayısı ortalama iki katına çıkarılarak ekim gerçekleştirilir. Dolayısı ile diğer yöntemlere göre daha sık bir ekim gerçekleştirilir.

    Diğer bir avantajı ise kanama oranı daha azdır ve iyileşme süresi buna bağlı olduğundan daha kısadır. Bunların haricinde bir diğer yöntem ise Foliküler Ünite Ekstraksiyonu yöntemidir. Burada kişiye lokal olarak anestezi uygulanır. Saç köklerine özel bir uca sahip mikro motor cihazı ile ekim yapılır. Tek tek vuruşlar halinde yapılır. Özel olarak dağılım sağlanarak saç nakil işlemi gerçekleştirilir. Bu yöntem en yaygın olarak tercih edilen yöntemlerden biridir.

    Etiket: 

  • Bu konuyu yanıtlamak için giriş yapmış olmalısınız.
 


Benzer Konular