Simit Diyeti ile Kilo Vermeye Ne Dersiniz?

  • Yazılar: 18

    Simit Diyeti ile Kahvaltı Alışkanlığınızdan Vazgeçmeden Kilo Verin

    Diyet yapmak için hazırlanıyorsanız önce size uygun ve sizin için en doğru diyet programını bulmanız gerekiyor. Örneğin lahana sevmeyen biri iseniz lahana diyeti yapmak sizi zorlayacaktır veya çorbayı çok seviyorsanız ve doyurucu olduğunu düşünüyorsanız çorbanın ağırlıkta olduğu bir diyeti uygulayabilirsiniz. Aynı şekilde yaşadığınız şehir ve ülkenin meşhur yiyecekleri ile de diyet yapmanız mümkün. Şimdi bu diyetlerden biri olan simit diyeti hakkındaki bilgileri size aktaracağız.

    Kahvaltının Gözdesi Simit

    Simit diyeti, en çok kahvaltıda olmakla birlikte gün içinde de akşam yemeğine kadar pek çok insanın sıkça tükettiği  ve çok sevdiği, 7’den 70’e herkesin rahatlıkla sofralarına konuk edebileceği bir besinin tüketimini kapsıyor: Simit.

    Simit, Türkiye çapında çok ünlü bir besin. Neredeyse her şehrin, kendine özgü simit hazırlama ve pişirme yöntemleri vardır.

    Simit Diyeti Demişken, Simidi Neden Bu Kadar Çok Seviyoruz?

    Öncelikle şunu belirtelim ki sanılanın aksine simit diyeti başrol oyuncusu simit, çok yağlı bir besin değildir. Şehirlere ve kandil simidi gibi türüne göre değişmekle birlikte simidin yağı genelde kontrol altındadır, çok yağlı yapılmaz.

    Bunun haricinde simitte – yine şehirlere göre değişmekle birlikte – genelde susam kullanılır. Evet, susam aslında çok tüketildiğinde pek tavsiye edilmez; ancak simidin üzerindeki susam miktarı düşük olmakla birlikte, susamın besleyicilik ve vitamin açısından çok çeşitli yararları olduğu da yadsınamaz bir gerçek. Ayrıca simit diyetinde belki de en çok tüketeceğiniz gıda maddesi olan simit, hamurlu bir gıda olduğu için son derece doyurucudur. Başka herhangi bir gıdaya ihtiyaç duymamanızı sağlayacak ölçüde tok tutma özelliğine sahiptir.

    Milletçe tadını çok sevmemizin yanı sıra bu kadar iyi özelliğini de anlattıktan sonra gelin simit diyeti ile nasıl zayıflayabileceğinizi detaylarıyla anlatalım.

    Simit Diyeti ile İdeal Kilonuza Ulaşın

    Geleneksel lezzetlerimizden simit ile hem sağlıklı kalmaya, hem de fit olmaya ne dersiniz? Yapmanız gerekenler çok basit. Simit diyeti ile simidin muhteşem yararlarını kullanarak, üstelik de tok kalarak kilo verebilirsiniz. Simit diyeti uygulama aşamasında simidin yanı sıra kırmızı et, tavuk gibi proteinli gıdalar da tüketeceğiniz için hem tüm vitamin ve mineralleri birlikte alacak hem de aynı besini tüketmekten sıkılmamış olacaksınız.

    Diyette en çok sıkıldığınız durumlardan biri sürekli aynı besinleri tüketmek değil midir? O zaman simit diyeti size ilaç gibi gelecek, bu diyeti keyifle uygulayacaksınız!

    Simit Diyeti Programı

    1. Gün

    Sabah kalkar kalkmaz bir bardak ılık su için. Bu, vücudunuzdaki toksinlerin temizlenmesine yardımcı olacaktır. Ardından kahvaltı için yarım simit, şekersiz olmak kaydıyla çay ya da kahve yanında bir domates ve bir salatalık yiyebilirsiniz.

    Ara öğün olarak 2-3 tane kuru üzüm tüketebilirsiniz.

    Öğle yemeği olarak 1 adet simit yanında bir kase yağsız, tuzsuz ve bol limonlu bir salata tüketebilirsiniz.

    Ara öğünde bir bardak şekersiz yeşil çay yanında bir kase yağsız yoğurt yiyebilirsiniz.

    Akşam yemeğinde 2 parça yağsız tavuk göğsü yanında bol yeşillikli, yağsız salata ile akşamı tamamlayabilirsiniz.

    2. Gün

    Simit diyeti boyunca her sabah kalktığınızda bir bardak ılık su için. Ardından kahvaltı olarak yarım simit, şekersiz çay ya da kahve, bir domates ve bir salatalık tüketin.

    Simit diyeti ara öğünlerinin çoğunda olduğu gibi bu ara öğünde de 2-3 tane kuru üzüm alabilirsiniz.

    Öğleyin 1 adet simit, bir kase yağsız, tuzsuz, bol limonlu bir salata tüketin.

    Ara öğününüzde bir bardak şekersiz yeşil çay ile bir kase yağsız yoğurt yiyebilir veya sadece bir bardak yağsız yoğurttan ayran tüketebilirsiniz.

    Akşam öğününde 2 parça yağsız tavuk göğsü yanında bol yeşillikli, yağsız salata tüketmeye özen gösterin.

    3. Gün

    Simit diyeti alışkanlığı olarak sabah ilk iş bardak ılık su içip sonrasında da yarım simit, şekersiz çay veya kahve ve bir adet domates ile bir adet salatalık tüketerek güne başlayın.

    Ara öğünde 2-3 tane kuru üzüm şeker ihtiyacınızı karşılamanıza yardımcı olacaktır.

    Öğle yemeğinde 1 adet simit, bir kase yağsız, tuzsuz, bol limonlu salata; ara öğünde de bir bardak şekersiz yeşil çay yanında bir kase yağsız yoğurt yiyebilir, bir bardak yağsız yoğurttan ayran tüketebilir ya da bir avuç çiğ ceviz, fındık ve badem yiyebilirsiniz.

    Simit diyeti akşam yemeği olarak 2 parça yağsız tavuk ile yağsız bol limonlu yeşillik salatası sonrasında yatmadan önce acıkırsanız bir bardak yağsız yoğurttan ayran tüketebilir, eğer acıkmadıysanız bir bardak yeşil çay içebilirsiniz.

    4. Gün

    Sabah güne bir bardak ılık su içerek başlayın. Sonrasında kahvaltıda yarım simit, şekersiz çay ya da kahve ve bir domates ile bir salatalık yiyebilirsiniz.

    2-3 tane kuru üzüm simit diyeti ara öğününden sonra öğle öğününüzde 1 adet simit, bir kase yağsız, tuzsuz, limonlu bir salata ve yine ara öğün olarak bir bardak şekersiz yeşil çay yanında bir kase yağsız yoğurt veya bir bardak yağsız yoğurt ile yapılmış ayran tüketin. Simit diyetinin 4. gün akşam yemeğinde ise yağsız kıymadan ortalama boyutta 10 adet köfte ve bol yeşillik salata var.

    5. Gün

    Güne bir bardak ılık su ile başlayın. Simit diyeti kahvaltısı olarak yine yarım simit, şekersiz çay veya kahve, bir domates ve bir salatalık yiyebilirsiniz.

    Ara öğün olarak 2-3 tane kuru üzüm tüketebilirsiniz.

    Öğle yemeği olarak 1 simit ile bir bardak yağsız yoğurttan ayran tüketip simit diyeti ara öğünü olarak da bir bardak şekersiz yeşil çay yanında bir kase yağsız yoğurt yiyebilir veya bir bardak yağsız yoğurttan yapılmış ayran tüketebilirsiniz.

    Akşam yemeğinde 8 parça kuzu pirzola yanında bir bardak ayran ve yağsız salata yiyebilirsiniz.

    6. Gün

    Simit diyeti veya herhangi bir diyet yaparken uygulamayı unutmamanız gereken sabah kalkar kalkmaz bir bardak ılık su içmeyi burada da unutmamanız gerekiyor.

    Kahvaltıda yarım simit, şekersiz çay ya da kahve ile birer domates ve salatalık yiyebilirsiniz.

    Ara öğün olarak 2-3 tane kuru üzüm, öğle öğününde de bir tabak domatesli makarna yanında bir bardak ayran ve bol salata tüketebilirsiniz.

    Ara öğünde bir bardak yeşil çay için.

    Akşam yemeğinde 8 parça kuzu pirzola, bir bardak ayran ve yağsız salata yiyebilirsiniz.

    7. Gün

    Sabah bir bardak ılık suyunuzu içtikten sonra kahvaltı için yarım simit, şekersiz olmak kaydıyla çay ya da kahve yanında bir domates ve salatalık yiyebilirsiniz.

    Simit diyeti 7. gün ara öğününde 2-3 tane kuru üzüm tüketebilirsiniz, şeker isteğinizi bastıracaktır.

    Öğleyin bir tabak domatesli makarna yanında bir parça yağsız tavuk, bir bardak yağsız yoğurttan yapılmış ayran ve yağsız yeşillik salatası tüketebilirsiniz. Simit diyeti 7. gün ara öğününde de bir bardak yeşil çay içmeye özen gösterin.

    Akşam 3 parça ızgara bonfile veya ortalama boyutta balık ızgara yanında bol limonlu, yağsız salata tüketin.

    Gördüğünüz gibi simit diyeti, uygulanması oldukça kolay bir diyet.

  • Bu konuyu yanıtlamak için giriş yapmış olmalısınız.
 


Benzer Konular