Su Kuyusu Açma

  • Bu konu 0 yanıt içerir, 1 izleyen vardır ve en son 2 yıl önce imageErenbor tarafından güncellenmiştir.
  • Erenbor
    Üye
    Yazılar: 472

    Su, ülkemizde değeri tam olarak bilinmeyen nimetlerin başında gelmektedir. Bu durum her evde hazır olarak bulunmasından ileri gelmektedir. Oysaki Afrika ülkelerinin büyük bir bölümünde insanlar bu çağda bile su bulamamaktadır. Bölgede su kaynakları bulunmasına karşın fakirlik yüzünden istenen kaynaklara erişim sağlanamamaktadır. Bu neden yüzünden yardım kuruluşları ve dernekler Afrika ülkelerinde su kuyusu açılabilmesi adına duyurular yapmaktadır.

    Açılacak olan su kuyularının maliyetleri düşük değildir. Bundan ötürü insanların büyük bir kısmı maliyetleri tek başlarına yükleyememektedir. Ancak bu durum kuyuların açılmasına mâni değildir. Çünkü dernekler toplu kampanyalara da imza atmaktadır. Böylelikle birden çok kişi birleşerek binlerce insanın istifade edeceği bir su kuyusuna destek olmuş olmaktadır. İşlemler resmi olarak devam ettiği için bağışların yerine ulaşması da vakıfların garantisi altındadır.

    Su sorunu, Afrika ülkelerinde kendini gösteren tek problem değildir. Şehir merkezlerinden ziyade bazı köylerde açlık da çok ciddi problemlerin başında gelmektedir. Ülkemizde devlet yoksul insanlara yardım eli uzatmaktadır. Fakat yabancı ülkeler için aynı durum söz konusu değildir. Afrika ülkelerindeki insanlar farklı devletlerden gelecek olan yardımları beklemektedir. Siz de bağışlarla ülkede açlık çeken insanların sorunlarına çare olabilirsiniz. Aynı şekilde dernekler adak kurbanı da kabul etmektedir. Kurbanlar da bağış olarak alınmaktadır. Yatırılan paralar o ülkede kurban temin edilip kesilerek etlerin ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmasına vesile olmaktadır.

    Etiket: ,

  • Bu konuyu yanıtlamak için giriş yapmış olmalısınız.
 


Benzer Konular