Su Diyeti ile Metabolizmanızı Hızlandırın

  • Yazılar: 18

    Pek çok kişi için dört mevsim formda görünmek çok önemlidir. Bununla beraber, özellikle kış mevsiminde fazla kilolarımızı koyu renkli kıyafetlerle kapatmaya çalıştığımız da inkar edilemez bir gerçek. Ancak bazen öyle oluyor ki koyu renkli kıyafetler bile fazla kilolarımızı kapatmaya yetmiyor. Fazla kilolarla baş etmek için bol bol hareket etmek, yağlı yiyeceklerden uzak durmak elbette ki önemli adımlardan biri. Bununla beraber diyet yaparak da fazla kilolardan kurtulmak mümkün. Bu yazımızda size enteresan bir diyetten bahsedeceğiz: su diyeti.

    Hayat Kaynağımız Su

    Sağlıklı bir insanın günde en az 12 su bardağı su içmesi gerekiyor. Ama ne yazık ki, günlük hayatın yoğunluğundan dolayı yeterince su içen kişi sayısı az. Adından da anlaşılabileceği gibi su diyeti sayesinde insan sağlığı için gerekli olan suyu bol bol almış oluyorsunuz.

    Yeterince su içmek metabolizmayı hızlandırıyor ve vücudun daha hızlı yağ yakmasını sağlıyor. Böylelikle metabolizma hantallıktan kurtuluyor ve kalorileri kolayca yakabiliyor. Suyun metabolizmaya olan faydaları saymakla da bitmiyor. Su, cilt kuruluğunu önleyerek cildi güzelleştirir, kırışıklıkları azaltır, kasların düzenli kasılmasını sağlayarak kas kramplarının önüne geçer. Diyet önerilerimiz arasında yer alan su diyeti içerisinde, oldukça faydalı olan suyun yanı sıra limon da kullanılıyor.

    Su Diyeti Boyunca Limonlu Su İçerek Zayıflayın

    Limonlu su, su diyeti programının önemli bir parçası. Limon, suya hoş bir aroma katıyor ve bu sayede normalde içeceğinizden daha fazla su içiyorsunuz. Ayrıca limon suyu metabolizma hızını artırmak için de çok faydalı ve insülin salınımını azaltarak açlık hissini bastırıyor.

    Su Diyeti Kimlere Tavsiye Edilmez?

    Oldukça faydalı olmasına rağmen vücuda alınan fazla miktardaki su, kalbin daha fazla yorulmasına neden oluyor. Bu nedenle kalp hastaları su diyetinden uzak durmalı. Buna ek olarak, limon suyunun insülin hormonu seviyesini düşürmesinden dolayı, şeker hastaları da su diyetinden uzak durmalılar. Bunun yanı sıra hamile olan ve emziren kadınlar için de su diyeti önerilmiyor. Çünkü onların enerji verecek besinlere herkesten çok ihtiyaçları var.

    Su Diyeti Yaparken En Önemlisi De …

    Bir diyetin en zor taraflarından biri açlık hissidir. Su diyetinde açlık hissini çok fazla hissetmeyeceksiniz. Ayrıca su diyeti yaparak vücuttan toksin atacak ve zinde bir yaşama kavuşacaksınız.

    Su Diyeti Nasıl Uygulanır?

    Su diyeti, üç ana öğün ve dört ara öğün olmak üzere yedi öğünden oluşuyor ve tahmin edebileceğiniz gibi bu öğünler boyunca bol bol su tüketilmesi gerekiyor. Bu diyeti en fazla bir hafta uygulamanızı öneriyoruz.

    Kahvaltı

    Öncelikle sabah kalkar kalkmaz 1 su bardağı ılık su içine yarım limonun suyu sıkılarak hazırlanmış limonlu suyu içerek güne başlamanızı öneriyoruz. Bu suyu içtikten 10 dakika sonra bir su bardağı greyfurt suyu içiyorsunuz. Daha sonra altı adet çilek (kış mevsiminde bu diyeti yapmak isteyip de çilek bulamayanlar portakal veya mandalina da kullanabilir) ve iki dilim ananasın yanı sıra tok tutması için iki kaşık yulaf ezmesi ile kahvaltınızı tamamlayabilirsiniz.

    1. Ara Öğün

    Yeşil çaya melisa yaprağı, papatya ve ıhlamur ekleyerek bu karışım ile bir bardak bitki çayı hazırlayın ve bir çay kaşığı bal ile tatlandırın. Bu çayı içtikten sonra üzerine bir bardak da zencefil tozu çayı için. Zencefil tozu çayını, bir bardak suyun içine bir kaşık zencefil tozu atıp kısık ateşte 5-10 dakika kaynatarak hazırlayabilirsiniz, yine çayınızı tatlandırmak amacıyla bir çay kaşığı bal ekleyebilirsiniz. Ardından 1 bardak ılık su içerek ara öğünü tamamlayın.

    Öğle Yemeği

    İki kase sebze çorbası, bol yeşillikli ve limonlu yağsız salata ve ardından iki bardak ılık su bu öğünde alınması gerekenler.

    2. Ara Öğün

    Öğle yemeği yendikten sonraki ilk üç saat içinde saat başı birer tane ceviz yenilecek ve yanında birer bardak ılık su içilecek.

    3. Ara Öğün

    Bir porsiyon meyve ile kan şekerini dengelemesi için yine bir bardak zencefil tozu çayı içilmesi gerekiyor. Üzerine de bir bardak ılık su içilmesi gerekiyor.

    4. Ara Öğün

    Artık akşama az kaldı ve açlığınızı iyice hissetmeye başladınız. Bir dilim beyaz peynirin yanında bir domates, bir salatalık, bir tutam maydanoz ve bir dilim tam buğday ekmeği ile bir bardak papatya çayı alınmalı. Üzerine bir bardak ılık su içilmeli.

    Akşam Yemeği

    Akşam öğününde alacağınız bir kutu prebiyotik özellikli yoğurt, iki kase sebze çorbasının yanı sıra, iki su bardağı da ılık su size tokluk hissi verecektir. Ayrıca bir porsiyon sebze haşlaması (Karnabahar, brokoli ya da herhangi bir sebze olabilir. Seçim size kalmış.) veya 1 porsiyon ızgara et öneriyoruz.

    5. Ara Öğün

    Evet, yanlış okumadınız, ara öğün. Akşam yemeğinden sonra ara öğün, pek çok diyette olmayan bir öğün. Bu ara öğünde bir porsiyon meyve hakkınız var. Ve tabi sonrasında yine her zamanki gibi içine limon sıkılarak hazırlanmış bir bardak ılık su içmeniz gerekiyor.

    Etiket: , ,

  • Bu konuyu yanıtlamak için giriş yapmış olmalısınız.
 


Benzer Konular