Tayga Ormanları Hakkında Bilgiler

  • Bu konu 0 yanıt içerir, 1 izleyen vardır ve en son 1 yıl önce imageErenbor tarafından güncellenmiştir.
  • Erenbor
    Üye
    Yazılar: 472

    Ağaçların insan yaşamı üzerindeki etkisi hayati denecek kadar büyüktür. Bu nedenle temiz bir çevre ve doğal oksijen için devletler ağaçlandırma çalışmalarına her zaman önem vermiştir. Bu makalemizde ağaçların insan hayatındaki yerine değinirken özellikle Tayga ormanları hakkında merak edilen bilgilere de yer verelim istedik.

    Adını birçok insanın dahil bilmediği bu orman, Rusya’nın sınırları içerisinde bulunuyor. Çok geniş bir alanı kaplayan ormandan bahsettiğimizde aklımıza yağmur ormanları da geliyor. Oysaki Tayga ormanları dünyanın en soğuk bölgesinde bulunuyor olması da insanları ister istemez şaşırtıyor.

    Tayga ormanlarının en önemli özelliklerinin başında Kuzey Yarımküredeki tüm ormanların %11’ini kaplıyor olmasıdır. Bu nedenle burası için dünyanın akciğerleri demekte yerinde olacaktır. Hatta bazı uzmanlara göre dünyada hiç orman kalmamış olsa da Tayga Ormanları tüm gezegenin oksijen ihtiyacını karşılayacak büyüklüktedir.

    Orman hakkında merak edilen bir diğer konuda isminin nereden geldiğidir. Bilgi sitesi olarak bizde bu ismin nereden geldiğini açıklayalım istedik.

    Tayga İsmi Nereden Geliyor?
    Tayga, adı Altay dilinin bir lehçesi olan Şor lehçesindeki tayya kökeninden almıştır. Bu dilde orman anlamına gelen kelime kısaltılarak bu adı almıştır. Aslında adını Türkçeye çevirdiğimizde orman ormanları şeklinde bir tanımlama da çıkmaktadır.
    Yukarıda da önemine değinmiş olduğumuz Tayga ormanları hem Rusya hem de dünya açısından oldukça büyük bir öneme sahiptir.

    Etiket: ,

  • Bu konuyu yanıtlamak için giriş yapmış olmalısınız.
 


Benzer Konular