Trafo Test ve Bakım

  • Bu konu 0 yanıt içerir, 1 izleyen vardır ve en son 1 yıl önce imageErenbor tarafından güncellenmiştir.
  • Erenbor
    Üye
    Yazılar: 472

    Trafolar iki veya ikiden fazla devre arasındaki elektrik akımını ileten sisteme verilen isimdir. Elektrik akımının sağlanması elektromanyetik indüksiyon sayesinde mümkün olacaktır. Trafolar doğru akım devrelerinde değil alternatif akım devrelerinde kullanılır. Trafoların frekans değerleri değiştirilmeden akım ve gerilim değerlerinde değişiklik yapılabilir. Trafolar genelde elektrik devrelerindeki gerilimi ve akımı düşürmek için veya yükseltmek için kullanılır. Yani temel olarak belirtecek olursak trafolar devreler arasındaki enerji aktarımını gerçekleştirir.

    Trafo Ne İşe Yarar?
    Trafoların amacı enerji dağılımını en iyi şekilde yapabilmektir. Trafolar sayesinde elektrik enerjisi uzak bölgelere kadar ulaştırılabilir. Trafoların elektriğin kullanılması açısından önemi çok büyüktür. Üretilen santrallerden uzak yerleşim yerlerine doğru iletilirken bazı durumlarda gerilim düşüşü yaşanabilir. Gerilim düşüşünün çok fazla yaşanmaması açısından gücün sabit tutulması ve gerilimin yükseltilmesi gerekir. Trafonun görevleri büyük olurken trafo bakımı da oldukça önemlidir.

    Trafo Bakımları Nelerdir?
    Trafolar elektriğin kalbi olmasından dolayı düzenli olarak bakımının yapılması gerekir. Bakımlar mutlaka trafo bakım yönetmeliğine uygun olarak yapılmalıdır. Belirli ve düzenli aralıklarla yapılan Trafo test ve bakım işlemleri sonrasında trafoda meydana gelebilecek arıza ihtimalleri de düşürülmüş ve en aza indirilmiş olacaktır.

    Trafolar birçok alanda olduğu gibi aynı zamanda santrallerde de bulunur. Santrallerde bulunan trafoların bakımları normal trafolardan daha önemlidir. Bu arızanın dışında tehlikelerinde giderilmesine imkân sağlayacaktır. Trafolarda bakımsızlıktan dolayı en çok karşılaşılan problem trafo patlamasıdır.

    Etiket: ,

  • Bu konuyu yanıtlamak için giriş yapmış olmalısınız.
 


Benzer Konular