Ultraviyole Lamba

  • Bu konu 0 yanıt içerir, 1 izleyen vardır ve en son 1 yıl önce imageErenbor tarafından güncellenmiştir.
  • Erenbor
    Üye
    Yazılar: 472

    Güneşten gelen ışık enerjisinin bir türü olan ultraviyole ışık, sadece bir ışık kaynağı olmamakla birlikte, birbirinden farklı birçok amaç için kullanılmaktadır. Ultraviyole lamba, son zamanlarda ortaya çıkan düşük yatırım maliyeti, kolay bir şekilde uygulanabilir olması ve pozitif tüketici imajı sunması ve buna benzer çeşitli avantajları bünyesinde barındırması dolayısıyla birçok farklı sektörde yaygın kullanım alanı bulmaktadır.
    Son derece faydalı bir teknoloji olan ultraviyole lamba, günlük hayatta birbirinden farklı sektörlerde yer almış bulunmaktadır bugüne gelinceye kadar. Sahte paraları gerçeğinden ayırt etmek, solaryumda daha yanık bir tene ulaşmak, kanseri tedavi etmek, diş dolgularını sertleştirmek, gıda sektöründe ürünlerin üretildiği bantları dezenfekte etmek ve bunun gibi aklınıza gelebilecek birçok farklı sektörde yer almaktadır.
    Ultraviyole Sterilizasyon
    Ultraviyole ışınları, hem dezenfeksiyon hem de sterilizasyon amacı ile kullanılmaktadır. Bu kapsamda uv sterilizasyon, herhangi bir kimyasal maddeye ihtiyaç duyulmayan hızlı ve etkili bir yöntemdir. Bu yöntem sebebiyledir ki, bir maddenin üzerinde veya içinde bulunan tüm mikroorganizmalardan arındırma işlemi olan sterilizasyon, hiç olmadığı kadar kolay bir işleme dönüşmektedir.
    Tek bir alan ile sınırlı kalmayan uv sterilizasyon, gıda sektöründe, ambalaj malzemeleri üretim ve paketleme alanlarında, ilaç fabrikalarında, su depolama üretim alanlarında, spor salonlarında, otellerde, gösteri salonlarında, okullarda, kreşlerde, hastanelerde ve bunun gibi insanın aklına gelebilecek birçok farklı yerde kullanım alanı bulmaktadır.

    Etiket: 

  • Bu konuyu yanıtlamak için giriş yapmış olmalısınız.
 


Benzer Konular