VDS Kiralama Hizmeti

  • Bu konu 0 yanıt içerir, 1 izleyen vardır ve en son 1 yıl önce imageErenbor tarafından güncellenmiştir.
  • Erenbor
    Üye
    Yazılar: 472

    İnternet sitesi sahipleri bir site kurulumu yapabilmek için ilk olarak domain adını belirler ve daha sonrasında da bir sunucu kiralayarak internet sitesinin kurulumunu gerçekleştirirler. Kurulacak olan internet sitesi amacına göre farklılık gösterdiğinden sunucu seçiminde de bu önemli hususun göz önünde bulundurulması gerekir. Örneğin tercih edeceğiniz sanal sunucu mu olacak yoksa fiziksel sunucu mu olacak? Bu iki sunucunun da kendine göre avantajları ve dezavantajları vardır, ancak avantaja dönüştürmek içinde önceliğiniz projenizin geleceği olması gerekiyor.

    Sanal sunucular şu anda en çok tercih edilen sunuculardır. Nedeni ise daha ekonomik olmasından kaynaklanmaktadır. Çok büyük olmayan bir işletme kendi internet sitesini kurarken genellikle sanal sunucuları tercih ederler.

    Sanal Sunucu
    Sanal sunucular da kendi içinde ayrılıyor olsa da VDS bu noktada tercih edilebilecek avantajlı barındırma hizmeti olarak bilinmektedir. VDS sunucuların kurulabilmesi için ilk olarak fiziksel bir sunucuya ihtiyaç duyulur. Fiziksel sunucu seçildikten sonra bu sunucu içerisinde özel alanlar oluşturularak farklı internet siteleri için kiralama yapılır. VDS kiralama yapıldığında sunucudaki tüm kontrol tamamen site sahibine ya da site yöneticisine ait olacaktır. Bu hizmeti kullanırken mutlaka güvendiğiniz bir sunucu firmasını seçmeniz gerekiyor. Bu sayede olası bir durumda sunucuya müdahale daha hızlı olur ve sorun yaşanma ihtimali de ortadan kaldırılmış olur. VDS sunucular diğer müşterilerle paylaşılmaz yani çok kiracılı ortamlar değildir.

    Etiket: ,

  • Bu konuyu yanıtlamak için giriş yapmış olmalısınız.
 


Benzer Konular