Yoğurt Diyeti ile Kilo Verirken Aynı Zamanda Vücudunuza Detoks Yapın

  • Yazılar: 18

    Yoğurt Diyeti ile Tanışın

    Günümüzde eskiye oranla daha fazla diyet yapmaya başladık. Eskiden diyet, beslenme gibi konular bu kadar çeşitli değildi ve bu kadar tartışılmıyordu. Günümüze kadar gıdalar çeşitlendi ve her tür gıdaya erişimimiz kolaylaştı. Bir yandan denetimsiz gıdalar da arttı maalesef. Katkı maddeleri barındıran ürünlerde de ciddi artış oldu. Belki de bu nedenle kilo artışı ve çeşitli hastalıklar tetiklendi. Diyet yapmak ve sağlıklı beslenmek gibi konular da daha fazla önem kazandı. Bu yazımızda size günümüzün moda diyetlerinden yoğurt diyeti nedir ve nasıl yapılır detaylı anlatacağız.

    Diyet Yaparken Dikkat

    Diyet yaparken dikkat etmeniz gereken bazı konular var. Örneğin nasıl bir diyet uygulayacağınıza karar verirken vücut tipi ve metabolizmanıza uygun diyeti seçmenizi öneriyoruz. Öncelikli tavsiyemiz, vücudunuzu tanımanız, size neyin iyi geldiğini belirlemeniz ve ona göre bir diyet seçerek uygulamaya başlamanız.

    İkinci olarak diyetinizi belirledikten sonra alacağınız gıdaların işlenmemiş, doğal gıdalar olmasına dikkat etmenizi tavsiye ediyoruz.

    Yeri gelmişken bütün diyet listelerimiz için de geçerli olmak üzere, diyetinizi doktor kontrolünde yapmanın her zaman ilk tercihiniz olması gerektiğini vurgulamak istiyoruz. Bunun yanı sıra, kronik bir hastalığınız varsa yine doktorunuza danışarak diyetlerimizi uygulamanız önemli.

    Hem Çok Faydalı, Hem Çok Sağlıklı: Yoğurt!

    Yoğurt diyeti son zamanların en gözde kürlerinden olmakla birlikte, çok da kolay uygulanabilir bir zayıflama yöntemi. Bu diyet ile hem sağlıklı beslenerek metabolizmanızı destekleyecek hem de kilo vereceksiniz. Özellikle son dakika planlarında, özel davet ve programlardan kısa bir süre önce diyet yapıp kilo vermek isteyenler için harika bir yöntem; çünkü yoğurt diyeti ile birlikte yoğurdun yağ yakma özelliğinden olabildiğince faydalanmış olacaksınız!

    Yoğurt Diyetinin Sırları Nelerdir?

    Yoğurt diyeti ile zayıflamaya karar verdiyseniz dikkat etmeniz gereken bazı noktalar var. Öncelikle bu diyetle birlikte kilo vermek için sabır göstermeniz ve kararlı olmanız gereken konu karbonhidrat tüketimidir.

    Bu diyette yoğurt tüketimini, bolca sebze ve meyve ile desteklerken, karbonhidrat, yağ ve alkol tüketimini en aza indirmeniz hatta neredeyse hiç tüketmemeniz gerekmektedir. Tüketim alışkanlıklarını değiştirmek, yoğurdun yağ yakıcı özelliği ile bir araya gelince size kilo kaybetmek olarak geri dönecektir.

    Yoğurt Diyeti Nasıl Uygulanmalı?

    İlk olarak kararlı olmanız gerekiyor. Ardından kendinize yoğurt diyeti boyunca uygulayacağınız bir yasaklar listesi çıkarmanız gerekiyor: alkol, yağlı gıdalar, hamur işi, ekmek, makarna, pilav gibi gıdaları tüketmek yoğurt diyeti süresince yasak. Sonrasında ise birazdan size vereceğimiz günlük programa uymanız gerekiyor.

    5 Günü Geçirmeyin

    Unutmamanız gereken ilk nokta, bu yoğurt diyeti uygulama süresinin 5 gün olduğudur. Daha az ya da daha çok uygulamanız, sonuç alamamanıza ya da olası bazı rahatsızlıklara yol açabilir. Bu yüzden sadece 5 gün uygulamanız gerektiğinin altını bir kez daha çiziyoruz.

    Yoğurt Diyeti Boyunca Bol Su İçin

    Yetişkin bir kişi ortalama günde 3 litre su tüketmelidir. Yoğurt diyeti ile birlikte de bol su tüketmeniz gerekmektedir.

    Yoğurt Diyeti Programı

    Sabah

    Sabahları bir bardak şekersiz çay içebilirsiniz.

    Öğle

    Öğle yemeğinde bir kase sebze çorbası – az yağ ile hazırlanmış – yanında yine az yağ ile pişirilmiş 3-4 kaşık sebze veya et yemeği yanında bol yoğurt tüketmenizi tavsiye ederiz.

    Ara Öğün

    Öğleden sonra ara öğün olarak bir kase yoğurt, bir şekersiz çay yanında bir porsiyon meyve yiyebilirsiniz.

    Akşam

    Akşam yine öğle yemeği gibi bir kase çorba, yanında birkaç kaşık sebze veya et yemeği yanında bolca yoğurt yiyebilirsiniz.

    Gece

    Yatmadan önce biraz atıştırmalık ile sabah daha tok ve daha dinç uyanabilirsiniz. Atıştırmalık olarak da yoğurt diyeti süresince abur cuburdan uzak durmanız gerekiyor. Size sağlıklı atıştırmalık olarak kuru meyveleri önerebiliriz. Örneğin kuru erik, kuru üzüm ya da kuru kayısı vücudunuz için çok faydalı birer tercih olacaktır.

    5 Günden Sonra Dinlenme

    5 günlük yoğurt diyetinin ardından haftanın kalan son iki gününde diyete ara verilmelidir. Vücut, bir süre sonra rutine alışmaya başlar ve ona göre çalışır. Metabolizmanızı şaşırtmak için diyete iki gün ara vermenizi tavsiye ediyoruz.

    Yoğurt Diyeti Ne Gibi Faydalar Sağlar?

    Doygunluk Hissi Verir

    Yoğurt diyetiyle bol bol yoğurt tüketeceğinizden kendinizi çoğu zaman tok hissedersiniz; çünkü yoğurt, son derece besleyici ve doygunluk hissi veren bir gıdadır.

    Detoks Etkisi Yaratarak Vücudu Temizler

    Yoğurt vücudu arındırır, temizler. Bu diyet ile bol bol su da tüketeceğiniz için diğer zararlı ya da faydası olmayan katkılı gıdalardan arınmış olur, bol su ile vücudunuzu temizlemiş olursunuz.

    Sindirim Sisteminizi Rahatlatır

    Sindirimi rahatlatır. Yoğurdun içindeki yararlı mikroorganizmalar mide ve bağırsak hareketlerinizi düzenler, sindiriminizi rahatlatır. Bu da size daha sağlıklı bir mide ve sindirim hareketi sunar.

    Bütçenize Uygundur

    Yoğurt kolay ulaşılabilir ve uygun fiyatlı bir gıda olduğundan bütçenizi zorlamadan zayıflamanın keyfini çıkarabilirsiniz.

  • Bu konuyu yanıtlamak için giriş yapmış olmalısınız.
 


Benzer Konular