HPV Tanımı ve Tedavisi

  • Bu konu 0 yanıt içerir, 1 izleyen vardır ve en son 1 yıl önce imageErenbor tarafından güncellenmiştir.
  • Erenbor
    Üye
    Yazılar: 472

    Farklı HPV türleri vardır – bazıları “düşük riskli” ve diğerleri “yüksek riskli” olarak kabul edilir. Düşük riskli HPV tipleri genital siğillere neden olur ve kansere neden olmaz. Bazı yüksek riskli HPV türleri, kanser dahil ciddi hastalıklara neden olabilir. Çoğu durumda bağışıklık sistemi HPV’yi vücuttan temizler. Bununla birlikte, vücudun HPV’yi temizlemediği zamanlar vardır: genellikle enfeksiyon yüksek riskli türlerde olduğunda. Buna ‘kalıcı’ HPV enfeksiyonu diyoruz.

    Kalıcı HPV enfeksiyonu, tedavi edilmezse rahim ağzı kanserine dönüşebilecek rahim ağzında anormal hücrelerin gelişmesine neden olabilir . Rahim ağzı kanseri, HPV’nin neden olduğu en yaygın kanser türüdür, kalıcı enfeksiyon ayrıca anal , vulvar , vajinal , ağız / boğaz ve penis kanserleri dahil olmak üzere erkekleri ve kadınları etkileyen daha az yaygın kanserlere neden olur.

    Biorezonans ile HPV Tedavisi
    12-13 yaş arası tüm erkek ve kız çocuklarına HPV aşısı yapılmalıdır. Aşı, cinsel aktivite başlamadan önce HPV’ye maruz kalmadan önce verilirse en etkilidir. Gardasil 9, okul tabanlı Ulusal HPV Aşılama Programı aracılığıyla ücretsiz olarak temin edilebilir ve üst kola enjeksiyonları içerir. 15 yaşından önce ilk dozu alanlar sadece iki doza ihtiyaç duyar ve ikinci doz ilkinden yaklaşık altı ay sonra verilir.

    İlk dozu 15 yaşından sonra alanlarda, aşı en iyi üç dozla, ikinci doz birinciden iki ay sonra ve üçüncü doz ikinciden dört ay sonra (0, 2 ve 6. aylarda) etkilidir. Biorezonans ile HPV tedavisi sağlanabilir, küçük yaşta tedavi ettirilen bir kişi HPV’yi sonradan oluşabilme ihtimaline karşı engelleyebilir.

  • Bu konuyu yanıtlamak için giriş yapmış olmalısınız.
 


Benzer Konular