Arı Poleni Tanımı, Ne İşe Yaradığı

  • Bu konu 1 yanıt içerir, 2 izleyen vardır ve en son 4 yıl önce imagehardboy35 tarafından güncellenmiştir.
  • Yazılar: 18

    Tarihteki en eski besin takviyelerinden biri olan arı polenini uzmanlar adeta bir yaşam iksiri olarak tanımlamaktadır. Arı poleni, pek çok hastalığın tedavisinde faydalanılan güçlü bir besin maddesidir.

    Çiçeğin erkek organ hücresine polen denmektedir. Arılar çiçeklere konduklarında polen tozları arılara yapışır. Polen tozlarını salgıladıkları sıvı sayesinde ayak kısmında topak halinde biriktiren arılar arı polenini kovanlarına taşır ve yaşamlarını devam ettirmek için kullanır. İnsanlar da kovan girişlerine polen kapanı koyup arı polenini toplarlar ve arıların beslenmek için kullandıkları arı poleninden faydalanırlar.

    Arı Poleni İçeriği

    Vitaminler bakımından oldukça zengin olan arı poleni, 22 çeşit aminoasit ve 27 çeşit madensel tuz, enzim, pigment, hormon, karbonhidrat ve ferment içerir. A, B1, B2, B3, B4, B5, B6, B7, B8, B9, B2, C, D ve E vitaminlerini içeren arı poleninin içerisinde kalsiyum, bakır, demir, sodyum, magnezyum ve silisyum da bulunur.

    İnsan Hayatındaki Yeri ve Faydaları

    Arı poleni özellikle güne başlarken kendini halsiz hisseden kişiler için iyi bir enerji deposudur. En doğal enerji kaynaklarından biridir, stresi azaltmada doğal ve sağlıklı bir şifa kaynağıdır. Arıların beslenmek amacıyla kullandıkları arı poleni, insanlar için de oldukça önemli bir yere sahiptir.

    İştah açıcı özelliği vardır. Öksürük, halsizlik, soğuk algınlığı ve göz kapağı iltihaplarına karşı etkilidir. Görme ve düşünme yetisini arttırdığı bilimsel araştırmalarla kanıtlanmıştır.
    Arı poleni kalp kasını güçlendirici etkiye sahiptir.

    Çocuk Sahibi Olmak İsteyenler İçin

    Çocuk sahibi olmak isteyen kişilerde arı poleninin destekleyici etkisi bulunur. Bu mucizevi arı ürünü özellikle tedavi aşamasında birçok uzman tarafından yardımcı besin takviyesi olarak verilmektedir.

    Sporcular Üzerindeki Etkileri

    Vücuda verdiği enerji sayesinde sporla uğraşan kişilerin ihtiyacı olan ekstra gücü sağlar. Vücudu dinç ve zinde tutar. İçerdiği yoğun protein oranı sayesinde özellikle vücut geliştirme sporlarıyla uğraşan insanlar için güçlü bir takviyedir. Daha iyi etki göstermesi için sporcuların bu ürünü arı sütüyle birlikte kullanılması tavsiye edilmektedir.

    Nasıl Kullanılır?

    Arı ürünlerine alerjisi bulunanların polen tüketmeleri sakıncalıdır. Hamile ve emziren annelerin poleni doktor kontrolünde almaları gerekir. 2 yaşından küçük çocuklar için de aynı durum geçerlidir.

    Arı poleninin faydalarından en iyi şekilde yararlanabilmek için açken tüketilmesi tavsiye edilir. Polen kuru şekilde tüketilebileceği gibi süt, bal, meyve suyu gibi sıvı besinlerle karıştırılarak tüketilmesi de mümkündür. Günlük tüketim miktarını ortalama 35 gramı aşmayacak şekilde ayarlamak önemlidir. Güçlü bir besin maddesi olduğundan aşırı tüketimi metabolizmaya zarar verebilir.

1 yanıt görüntüleniyor (toplam 1)
  • image
    hardboy35
    Üye
    Yazılar: 24

    paylaşım için teşekkürler.

1 yanıt görüntüleniyor (toplam 1)
  • Bu konuyu yanıtlamak için giriş yapmış olmalısınız.
 


Benzer Konular