Chow chow yavru fiyatları | Çin aslanı

  • Yazılar: 6

    Chow Chow, çin aslanı ve çov çov isimlerinin tümü aynı ırkı gösterir. Literatürde chow chow olarak adlandırılır, ülkemizde bilinen ismi ise Çin Aslanı ya da okunuşundan dolayı yoğun olarak Çov Çov olarak ta bilinir. Chow Chow diğer köpek ırklarından farklılık yaratan en önemli özelliği siyah bir dil renginin olmasıdır. Anatomik özelliklerini bir miktar bilmeniz ve dil rengi özelliğini de hafızanızda bulundurmanız durumunda sahiplenirken saf kanlığı konusunda hata yapma riskini ortadan kaldırır. Bu köpek ırkının belirgin ikinci özelliği ise, ona sopa üzerinde yürüyormuş görüntüsü veren neredeyse düz arka bacaklarıdır. Sık kürkü kızıl, ten rengi, krem, siyah, mavimsi gri veya (nadiren) beyazdır.

    Asla parça renkli olmaz. Kulak yuvarlak ve küçüktür ve ona aslanvari bir görüntü veren kafasının çevresinde belirgin bir yelesi vardır. Kafası geniş, yüz kısmı ise düzdür. Çov Çov yavrusu sahiplenme kararı verirken mümkün olduğunca bahçeli bir ev yaşantısı kendisine suna bilirseniz onu mutlu edersiniz.

    Chow Chow Yavruları
    çov çov yavrusu

    Chow Chow Fiyatları
    Chow Chow fiyatları, bu ırkın öncelikle rengine ve şecere durumuna göre değişiklikler göstermekle birlikte chow chow fiyat skalası 3000 TL – 6000 TL arasında değişen fiyat skalası bulunmaktadır. Chow chow köpek yavrularının fiyatlarının bu kadar değişken olmasındaki ana neden renginden kaynaklanmaktadır.

    Chow Chow Özellikleri

    Çin Aslanı çocuklarla büyüdüğünde, bu ırk çocuklarla iyi anlaşır, ancak küçük bir çocuktan çok fazla rahatsız edilirse bunu tolere edecek yapıda bir köpek değildir. O sebepten çocuğunuz köpekle nasıl iletişim kurması gerektiğini ona öğretin. Nasıl davranacağını bilen büyüklükteki çocuklu ailelerde en iyi sonuçlar alınır. Tipik olarak nazik ve rahat olan köpek ırkı, aktif aile yaşantısına çok uygundur, çocuklarla uyumlu olup, alanlarına saygılı olunduğunda agresif bir tavrı olmaz. Bunun yanı sıra diğer evcil hayvanların da evcilleştirmelerini sağlar. Saldırı, Chow Chow cinsinin en büyük sorunudur, ancak kaçınılması mümkün bir sorundur. Aynı cinsiyetteki köpeklere karşı doğal olarak saldırgandır ve küçük bir köpek ya da kedi ile birlikte sunulduğunda avcılık içgüdüleri köpeği ele geçirilebilir. Sahiplenenler tek köpekli bir aile olmalı veya karşı cins ve benzer büyüklükteki ikinci bir köpekle birlikte yetiştirilmelidir.

    Genellikle uslu olmasına rağmen aksi ve koruyucuda olabilen bir köpektir. Dediğim dedik, ciddi ve oldukça bağımsızdır. İnatçılık derecesinde kararlı olabilirler. Genellikle tek kişiye bağlanır. Aile üyelerine mesafeli davransa da onlara çok sadıktır. Yabancılarca zorlanırsa saldırgan olabilir. Bu dominant ırk yine dominant bir sahibe gereksinim duyar. Bu ırkın sahibi doğal olarak tutarlı ve sakin biri olmalıdır. Bu tür biriyle Chow Chow gerçek karakterini bulur. Onlardan fazla itaat beklenmemelidir. Doğuştan inatçı ve kendilerine has mantıkları ile doğarlar.
    Yeterli egzersiz imkanı sağlanırsa apartmanda yaşayabilir. Küçük bir bahçe de yeterli olabilir. Sıcağa karşı duyarlıdır.

    Bakımı, uzun tüylerinin düzenli bakımı, dik duran tüylerin bu görünümünü koruması açısından önemlidir. Bu ırk mevsimsel olarak yoğun tüy döker ve alt kürkü bu dönemde özellikle dikkatli bakım gerektirir. Gerektiğinde kuru şampuanlama yapılabilir.

    Irk Kökeni, birkaç milyon yıl öncesine dayanan fosilleşmiş köpek kalıntılarına benzemektedir. Bu güzel köpek, 1800’lerin sonlarında ilk kez İngiltere’ye getirildi. İsmi muhtemelen, Uzakdoğu’dan getirilen her türlü eşya için kullanılan ve İngilizce konuşma diline ait bir deyim olan “Chow Chow” ‘dan gelmektedir. Amerika’da oldukça popüler olan bu köpek ırkı, bir eşlik köpeğidir. Bekçi ve koruma köpekliği bu ırkın temel kullanım alanıdır.

    Özellikleri
    Çocukların arasında büyüdüğünde onlar ile çok iyi anlaşılmaktadır. Eğer biri onu rahatsız ederse hiç hoş tepkiler vermeyecektir. Bu sebeple çevrenizde bulunan insanların ve bu köpekle beraber yaşayan kişilerin ona nasıl davranacağı hakkında bilgi sahibi olmasını sağlamanız gerekmektedir. Bu köpek ile uyumlu yaşayabilmek için kesinlikle bu konuların bilincinde olmanız gerekmektedir. Bu tür, aktif bir aile yaşantısı için fazlasıyla uygundur. Çocuklar ile uyumlu bir şekilde büyüyebilirler. Fakat daha önce bahsettiğimiz gibi onlara ait olan alanlara mutlaka saygı gösterilmesi gerekiyor. Bu cinsin en büyük sorunlarından biri saldırgan olmasıdır. Ama bu huy düzgün bir eğitim ile engellenebilmektedir. Diğer hayvanlara karşı olan tutumu çok iyi değildir. Bazı durumlarda birlikte yaşadığı hayvanlar bile olsa onun hezimetine uğrayabilirler.

    Bakımı, Evin herhangi bir rahat alanını kolaylıkla kullanabilirler. Apartman dairesinde yaşayabilir ve gayet mutlu olurlar enerji seviyeleri düşük olduğundan dolayı onlar için beslenecekleri uyuyabilecekleri minimum enerjileri kolaylıkla atabilecekleri bir yere sahip olmaları yeterli olacaktır. Ayda en az bir kere banyo ihtiyacı olan Chow’ın banyo yapma sıklığı biraz daha fazla olabilir tüylerinin çok ve kabarık olmasından dolayı çabuk kirlenebilir. bu durum temizlenmesi daha zorlaşır. Yeni tanıdığı insanlara karşı saldırgan olabilen bir tutumu vardır. Bu yüzden geniş aile üyelerinin olduğu bir eve alışması uzun sürebilir. Sahibine ve ailesine alıştıktan sonra oldukça sadık ve sakin olacaktır.

    Enfeksiyon Ve Parazitler İle Başa Çıkma

    Çin Aslanı, bakteriyel ve viral enfeksiyonlar her köpekte olabilecek rahatsızlıklardan bunlar için özellikle gerekli olan aşılarının yapılmasına dikkat edilmelidir. Kuduz ve distemper gibi, çevreden ve sokak hayvanlarından kolaylıkla bulaşabilecek bu hastalıklar veterinerinizin önerdiği tarihlerde aşılarının yapılması ile önlenebilir.

    Düzenli tüylerin tımar edilmemesinden kaynaklanan, kurtçuk parazit kene, pire, böcek ve benzeri parazitlerin olup olmadığını kontrol etmelisiniz. Sık ve kabarık olan tüylerin aralarına boyu kısmına ve bacaklardaki tüylerin aralarına iyice bakın. Eğer köpeğiniz hafif kaşınma belirtileri ya da yemek yeme problemleri fazlaca zayıflama gibi olan etkiler görüyorsanız, iç parazit oluşmuş olabilir. 1 yaşına kadar kendinden hareketli köpeklerle oynamasına izin vermeyin, Düzenli vitamin kontrollerine baktırın, Gerekiyorsa kalsiyum, magnezyum ve benzeri veterinerinizin önerdiği takviye vitamin ve mineralleri kullanın, Kranial çapraz bağ, denilen kaslar arası dokuları birbirine bağlayan bağlarda zedelenme görülebilir, Diz kapağı koşarken çıkabilir, derecelerine göre ciddi olma durumu değişen diz çıkması bazen ilaç kullanarak tedavi edilmekte. Nadir de olsa ameliyat gerektirebilir.

    Oldukça gelişmiş ve fazla tüylere sahiptirler. 2 katmandan oluşan tüylerin her birinin astarı mevcuttur. Her gün taranması önerilir. Tüylere yapışan kirler banyo yaptırılırken acıtmadan çıkartılmalıdır.

    Kabarık olan bu tüyleri tararken, Önce Tüylerin çıkış yönüne doğru sora çıkış yönünün tersine doğru tarama yapılır, Ardından tarağı hafif ıslatarak tüyleri tarayın böylece tüylerin çok fazla kabarmasına engel olursunuz, Tüylerin düzenli olarak temizlenmesi gerek, Tüylerin aralarında böcek kir, yara olup olmadığına dikkat edilmelidir, Gerisi temel bakımdır. Genellikle ayda bir kez tırnakları gerektiği gibi kesin. Genel sağlık ve taze nefes için dişlerinizi sık sık fırçalayın. Kulakları haftada bir kir, kızarıklık veya enfeksiyonu belirten kötü bir koku olup olmadığını kontrol edin.

    Fazla Kilodan Kaçınmak İçin Egzersiz Planlaması

    Çin Aslanı minimum egzersize ihtiyaç duyan chow cinsi için köpekler aşırı kilo alımından genellikle muzdariptir. Bu nedenle istemese bile egzersizine düzenli devam edilmelidir. Günlük yarım saat olacak şekilde yürüyüşe çıkartılabilir. Yüzebilir ve aktif koşmalı oyunlar oyunlar oynayabilir. Zaten eklem rahatsızlığı ve hareket etme isteği az olan köpeğinizin fazla kilo alması önemli bir sağlık problemi olabilir. Eklem problemleri, metabolik ve sindirim bozukluklarına, sırt ağrısına ve kalp hastalığına neden olabilecek veya daha da kötüleşecek ciddi sorunlara neden olabilir. Köpeğinizin beslenme planı ile egzersizi uyumlu olmasına özen gösterin. Köpekler sıcak havalara duyarlı olabilir bu yüzden; Uzun süre güneşe maruz kalmaktan kaçının ve ısı stresi belirtilerine karşı çok dikkatli olun.

    YouTube

    Videoyu yükleyerek YouTube’un gizlilik politikasını kabul etmiş olursunuz.
    LDaha fazla bilgi edinin

    Videoyu yükle

    Chow Chow Yavru Fiyatları
    http://www.kopekkulubu.com/chow-chow
    05323438041

  • Bu konuyu yanıtlamak için giriş yapmış olmalısınız.
 


Benzer Konular