Diyet Çorbaları İle Fit Bir Vücuda Sahip Olmak Daha Kolay

  • Bu konu 2 yanıt içerir, 3 izleyen vardır ve en son 3 yıl önce imagekarmetta tarafından güncellenmiştir.
  • Yazılar: 18

    Diyet Çorbaları İle Forma Girmek Daha Kolay

    Hepimizin bildiği gibi, kış ayları en çok kilo alınan dönemlerden biridir. Bu sebeple yaz yaklaştıkça pek çok kişiyi diyet telaşı sarar. Çoğu kişi fazla kilolarından kurtulup yaz boyunca fit bir vücuda sahip olmak ister. Size önereceğimiz diyet çorbaları kürü ile dilerseniz kış boyunca kilonuzu sabit tutabilir, dilerseniz de yaz dönemi için sağlıklı ve ince bir vücuda sahip olabilirsiniz. Bu kür, haftada 2 gün uygulayacağınız sağlıklı ve düşük kalorili diyet çorbalarından oluşuyor.

    Diyet Çorbaları Deyince Diyet Yulaf Çorbası Olmazsa Olmaz

    Diyet çorbaları arasında oldukça popüler olan diyet yulaf çorbası, içerdiği besin değeri yüksek gıdalar sayesinde oldukça besleyici, sağlıklı ve düşük kalorili bir çorbadır. Bu anlamda bu çorbayı, kürü uyguladığınız süre zarfının dışında da tüketmeniz sağlığınız açısından faydalı olacaktır.

    Diyet Yulaf Çorbası Malzemeleri

    Diyet yulaf çorbası hazırlamak için öncelikle 4 su bardağı su ve 3 çorba kaşığı yulaf ezmesine ihtiyacınız var. Diğer gerekli malzemeler 2 çorba kaşığı yeşil mercimek, 1 çay bardağı süt, 1 çorba kaşığı tarhana, 2 diş sarımsak ve 1 çorba kaşığı yağsız yoğurt şeklinde. Eğer çorbanızın üzerini süslemek isterseniz 2 çorba kaşığı zeytinyağı ve dilediğiniz kadar taze nane yaprağı kullanabilirsiniz.

    Diyet Yulaf Çorbası Hazırlanışı

    Diyet yulaf çorbası, diyet çorbaları arasında en çok tercih edilenlerden dersek yanlış olmaz. Diyet yulaf çorbası hazırlamak için bir tencerenin içine sütü, yulaf ezmesini, tarhanayı ve yoğurdu koyup hepsini iyice karıştırın. Sonrasında tencereyi ocağa alıp karıştırarak pişirmeye başlayın. Yeşil mercimeği ayrı bir tencerede haşlayıp süzün, daha sonra pişmekte olan çorbanın içine ilave edin. 10 dakika hepsini birlikte pişirdikten sonra sarımsağı da ekleyip ocaktan alın. Servisi yaparken çorbanın üzerine çok az zeytinyağı gezdirebilirsiniz. Son olarak da dilediğiniz kadar taze nane yaprağını çorbanızı süslemek için ekleyebilirsiniz. Afiyet olsun.

    Diyet Çorbaları Favorilerinden Dereotlu Salatalık Çorbası

    Dereotlu salatalık çorbası, kalorisi oldukça düşük ve besin değeri bakımından da bir o kadar zengin, lezzetli bir çorbadır. Yaz döneminde de sık sık tüketilebilecek hafif diyet çorbaları arasında olduğunu da ekleyelim.

    Dereotlu Salatalık Çorbası Malzemeleri

    Diyet çorbaları deyince akla gelen bir diğer çorba olan dereotlu salatalık çorbasını hazırlamak için gerekli malzemeleri sayacak olursak, 1 adet arpacık soğana, 1 diş sarımsağa, 2 adet orta boy salatalığa, yarım demet dereotuna ve 20 gram tereyağına ihtiyacınız olacak. Buna ek olarak 25 gram kepekli un, 30 mililitre yağsız süt, 200 mililitre istediğiniz herhangi bir sebzenin taze sıkılmış suyu da diğer malzemeler. Dilerseniz tuz ve karabiber de kullanabilirsiniz.

    Dereotlu Salatalık Çorbası Hazırlanışı

    Dereotlu salatalık çorbası hazırlamaya başlarken öncelikle soğan ve sarımsağı soyup incecik kıyın. Salatalığın kabuklarını soyup küp şeklinde doğradıktan sonra dereotunu da yıkayıp çok ince kıyın. Tereyağını tencerede erittikten sonra soğan ve sarımsağı tereyağında iyice kavurun. Üzerine kepekli unu da ekleyip kavurduktan sonra, küp küp doğranmış salatalığı ekleyin.

    Elde ettiğiniz karışımı 2 dakika karıştırdıktan sonra karışımın bir kısmını ayırın. Tencereyi ocaktan alın ve karışım kaymak kıvamına gelene kadar üzerine süt ekleyin. Tencereyi yeniden ocağa alıp sebze suyunu ilave edin. Dereotlu salatalık çorbası kaynamaya başladığı zaman çorbayı mutfak robotundan geçirip homojenize edin. Son olarak ayırdığınız sebzeleri, dereotunu ve arzu ettiğiniz baharatları ekledikten sonra 5 dakika kısık ateşte pişirip ocaktan alın. Afiyet olsun.

    Diyet Çorbaları Nasıl Tüketilmeli?

    Diyet çorbaları haftalık diyet kürlerinizde düzenli olarak tüketebileceğiniz çorbalardır. Diyet çorbaları sabah ve öğlen dönüşümlü olarak tüketilebileceği gibi ayrı ayrı günlerde de tüketilebilir. Günde iki öğünün bu çorbalardan oluşması diyet çorbaları küründe önemlidir.

    Bir öğününüzde diyet çorbaları içinden birini tüketirseniz diğer öğünlerde az yağlı bir tabak sebze yemeği (bezelye hariç) ya da sınırsız yeşil salata tüketebilirsiniz. Haftada iki gün bu şekilde beslenmek yağ yakımını hızlandıracak ve sindirim sisteminizi harekete geçirecektir.

    Uzun süreli diyetlerde bir süre sonra vücut yeni beslenme şekline alışır ve kilo verme durur. Ancak arada uygulayacağınız diyet çorbaları tarzı kürler, haftada iki gün vücudunuzu tetikleyecek ve yağ yakımını hızlandıracaktır.

    Diyet çorbaları kürünü uyguladığınız süre zarfında bol miktarda su içmelisiniz. İçeceğiniz su hem vücudunuzun toksinlerden arındıracak hem de sindirim sisteminizin düzenli çalışmasına katkıda bulunacaktır. Ayrıca diyetinizi düzenli egzersiz ile desteklemenizi de öneririz.

    Etiket: , ,

2 yanıt görüntüleniyor - 1 ile 2 arası (toplam 2)
  • image
    hardboy35
    Üye
    Yazılar: 24

    Mutlaka yapacağım.

    image
    karmetta
    Üye
    Yazılar: 9

    Kırmızı mercimek ile yapımı oluyor mu acaba?

2 yanıt görüntüleniyor - 1 ile 2 arası (toplam 2)
  • Bu konuyu yanıtlamak için giriş yapmış olmalısınız.
 


Benzer Konular