Siyah Turp Bal İkilisi Hayat Kurtarıyor

  • Bu konu 1 yanıt içerir, 2 izleyen vardır ve en son 4 yıl önce imagehardboy35 tarafından güncellenmiştir.
  • Yazılar: 18

    Bal ile karıştırılan birçok faydalı bitki gibi siyah turp bitkisi de bal ile karıştırıldığından birçok sağlık sorununa iyi gelebilmektedir. Siyah turp bal karışımı ile özellikle öksürük ve öksürüğe neden olan şeyleri azaltmak ve hatta gidermek mümkün olabiliyor. Her yaştan insanın kullanabileceği bu karışım daha çok kış aylarında çocuklar için müthiş bir vitamin deposu konumundadır.

    Siyah Turp

    Siyah turp bal karışımını anlatmadan önce, kısaca siyah turptan bahsedelim. Bu bitki daha çok Akdeniz bölgesinde yetiştirse de ılıman iklime sahip yerlerde yetiştirilmesi mümkündür. Adeta sağlık deposu olarak adlandırılan bu bitki içerisinde öksürüğe iyi gelen bileşenler bulundurmaktadır. Öyle ki, satılan birçok öksürük ilacının içinde siyah turp maddeleri bulunur.

    Bu Karışım Hangi Sorunlara İyi Gelir?

    Siyah turp bal karışımı vücudun bağışıklık sistemini güçlendiren bir karışımdır. Vücudun özellikle kış aylarında maruz kaldığı zararlı virüs ve bakterilerden korunmasında yardımcıdır. Bu zararlı mikroorganizmalar nedeniyle oluşabilecek grip, nezle ve bunlara bağlı olarak kalıcılaşan öksürüğe karşı tam bir savunma mekanizması olarak kullanılabilir. Bunların yanı sıra kansere karşı etkili olması, romazitmal ve damar hastalıklarına iyi gelmesi, diş ve diş eti hastalıklarına karşı etkili olması sayılabilecek diğer faydaları arasındadır. Balın diğer faydaları için buraya tıklayınız.

    Karışımın İçeriğindeki Vitamin ve Mineraller

    İçeriğinde bol miktarda A, C, K ve B6 vitaminleri bulunduran siyah turp ile balın birleşmesi sonucunda içeriğindeki zengin liflerle beraber kalsiyum, demir, bakır, fosfor, potasyum ve selenyum bulunmaktadır.

    Nasıl Hazırlanır?

    Çok kolay bir hazırlanışı vardır. Turpun kök kısmını kestikten sonra çukur şeklini oluşturacak şekilde oyuyoruz. Uç kısmı ise minicik kesildikten sonra oyduğumuz bölüme yeterli miktarda balı koyuyoruz. Bir bardağın üzerine oturtup sabaha kadar bardağa dolmasını bekliyoruz. Bal bardağa süzüldükten siyah turp bal karışımı hazır demektir. Afiyet olsun.

    Kimlerin Kullanması Tavsiye Edilmemektedir?

    Her besin maddesinde olduğu gibi aşırı tüketimi durumunda çeşitli yan etkileri olabilmektedir. Örneğin, fazla tüketildiğinde sindirim sistemini tahriş ederek bazı sıkıntılar doğurabilir. Bunun dışında hamile veya emziren annelerin doktor kontrolünde kullanmaları tavsiye edilir. Bir de safta taşı problemi yaşayanların tüketmesi pek tavsiye edilmez.

1 yanıt görüntüleniyor (toplam 1)
  • image
    hardboy35
    Üye
    Yazılar: 24

    harika bir paylaşım teşekkürler.

1 yanıt görüntüleniyor (toplam 1)
  • Bu konuyu yanıtlamak için giriş yapmış olmalısınız.
 


Benzer Konular