Hurma Diyeti Sayesinde Sağlıklı Bir Şekilde Kilo Verin

  • Yazılar: 18

    Hurma Diyeti Sayesinde Sağlıklı Kilo Verme

    Yaz aylarının Türkiye’ye uğramasına az kaldı. Kışın yediğimiz börekleri, kurabiye ve pastaları eritmek için çanlar çalmaya başladı bile. Hal böyle olunca panik halinde diyet araştırmalarına başlıyoruz. Her geçen gün yeni bir diyet gündeme geliyor ve bu diyetlerle fazla kilolarımızdan kurtulmaya çabalıyoruz. Bu yazımızda sizlere hurma diyeti hakkında bilgi vereceğiz.

    Araştırmalar gösteriyor ki uygulanan bir diyete vücut 6 ayda ancak alışıyor ve metabolizma dengesini sağlayabiliyor. Çeşitli diyet programları ile fit, aynı zamanda sağlıklı bir vücuda sahip olmanız mümkün. Genel anlamda evlerimizde bulunan, temini kolay malzemeler içeren diyetleri daha çok tercih ediyoruz. Bu bağlamda hurmaya ulaşmanın kolay olduğu düşünülürse, hurma diyeti de uygulaması kolay bir diyet olarak karşımıza çıkıyor.

    Hurma diyetinin en önemli parçası, adı üzerinde, her yıl daha fazla faydası öğrenilen hurma. Hurma diyeti yazımızda hem Medine hurmasının hem de yoğunlukla Karadeniz Bölgesi’nde yetişen yaş hurmanın tok tutma ve yağ yakma özelliklerini ne şekilde kullanmamız gerektiğine değineceğiz. Hurmanın vücuda yararları ve nasıl kilo verdirdiği konularına açıklık getireceğiz.

    Hurma Sayesinde Kilo Verme Nasıl Gerçekleşiyor?

    Sağlığımız açısından oldukça yararlı bir besin olan hurmayı diyette kullanarak kilo vermek de mümkün. Sabahları, öğleleri ve akşam yemeklerinden yaklaşık bir saat önce 3’er adet hurma tüketerek tokluk hissinizi arttırabilir, böylece öğünde yiyeceğiniz yemek miktarını azaltabilirsiniz. Öğün öncesi tüketilecek olan bu üç hurma sayesinde tokluk hissiniz artacak ve hurma diyeti boyunca daha az besin tüketme ihtiyacı duyacaksınız.

    Pek Çok Ünlünün Formda Kalma Sırrı Hurma Diyeti

    Hurma diyeti, ünlüler dünyasında da oldukça meşhur bir diyet. Gülben Ergen gibi hurma diyeti ile kilo vermiş pek çok ünlü isim, fit vücutlarını diyet listelerinin olmazsa olmazı hurmaya borçlu olduklarını belirterek kilo sorunu olanlara hurma tavsiyesinde bulunuyor.

    Hurma Diyeti ile Kilo Vermek Daha Kolay

    Peki kilo vermek için hurmayı ne şekilde tüketmeliyiz? Hurma diyeti yaparken belirli adette hurmayı yoğurtla birlikte tüketerek kilo verme konusunda etkili sonuçlar alabilirsiniz.

    Hurme diyeti boyunca sabah, öğle ve akşam her öğünde 7’şer adet olmak üzere her öğün bir kase yağsız yoğurtla tüketilen 21 hurma, kilo vermenizi hızlandıracak. Bunun yanında günde 2 litre su ve 2 bardak yeşil çay tüketilmesinin de uzmanlar tarafından tavsiye edildiğini belirtelim.

    Hurma diyeti yaparken dikkat edilmesi gereken nokta, diyet bir hafta uygulandıktan sonra 2 hafta ara verilmesi. Öte yandan hurma diyeti ile birlikte elma çayı ya da sarımsak çayı tüketmek suretiyle metabolizmanızı hızlandırabilirsiniz.

    Hurmanın İçeriği

    Yüksek besin değeri ile dikkat çeken hurmanın içerisinde A, B1, B2 ve C vitaminlerinin yanında şeker, protein, selenyum ve flor bulunuyor. Hurma diyeti için temel besin maddesi olan, pekmezi de bulunan hurma, meyveler arasında en yüksek şeker oranına sahip olma özelliği ve bol miktarda barındırdığı karbonhidrat, selüloz, fosfor ve kalsiyum ile önem kazanıyor. Uzmanlar, özellikle Ramazan aylarında tüketimi artan hurmayı yılın her zamanı yemenin sağlık açısından önemli olduğunu vurguluyor.

    Hurmanın Vücuda Faydaları

    Bir palmiye ağacı türü olan hurma ağacının meyvesi olan hurma, sadece hurma diyeti aracılığıyla zayıflatmakla kalmıyor, ayrıca vücuda olan faydaları da saymakla bitmiyor. Vitamin deposu hurma, her şeyden önce yoğun lifli yapısı ile tokluk hissi yaratmasıyla dikkat çekiyor.

    İçeriğindeki yüksek lif oranı sayesinde hurmanın kalp hastalıkları, kanser ve damar tıkanıklıkları ile savaşmada takviye besin olarak kullanıldığı biliniyor. Buna ek olarak hurma, içeriğindeki betakaroten sayesinde uzun süreli hafıza kayıplarını önlemede etkili.

    Yüksek antioksidan özelliği sayesinde de yaşlanmanın getirdiği cilt deformasyonlarına karşı faydalı olduğu biliniyor. Hurmanın ayrıca kemik erimesine iyi geldiği, karaciğeri güçlendirdiği ve kan şekeri ayarladığını ekleyelim.

    Hurma, yapısındaki A vitamini sayesinde göz kaslarını kuvvetlendirir ve gece körlüğü hastalığını önlemede etkilidir. Buna ek olarak kulak uğultuları ve duyma problemlerinin tedavisinde de takviye besin olarak kullanılır.

    Mükemmel bir antioksidan kaynağı olan mucize bitki hurma kolesterole ve damar sertliğine de iyi gelir. Hurmada bulunan yüksek miktardaki B6 vitamini ile magnezyum minerali sinirleri güçlendirir, kas hareketlerini hızlandırır.

    Hurmanın Anne ve Bebek İçin Faydaları

    Hurma, lohusalık yaralarının daha çabuk iyileşmesini sağladığı gibi anne sütünü arttırır, içerdiği potasyumla çocuk gelişimini pozitif yönde etkiler. Doğum yapan kadınlarda rahim adalesini güçlendirir.

  • Bu konuyu yanıtlamak için giriş yapmış olmalısınız.
 


Benzer Konular