Bir çekiçli değirmen taş kırıcının farkı nedir?

  • Bu konu 0 yanıt içerir, 1 izleyen vardır ve en son 1 yıl önce imagesmilewei tarafından güncellenmiştir.
  • smilewei
    Üye
    Yazılar: 3

    Çekiçli değirmen taş kırıcı, çalışma şekli ve gerçekleştirdiği kırma türü bakımından diğer taş kırıcı türlerinden farklıdır.

    İlk olarak, malzemeyi ezmek ve öğütmek için, bir çekiçli değirmen taş kırıcı, silindirik bir oda içinde dönen bir mil üzerine yerleştirilmiş birkaç çekiç kullanır. Çekici merkez rotora sabitleyebiliriz veya haçın uçları serbestçe sallanabilir.

    İkinci olarak, kırıcı odasının tabanındaki elek veya ızgaradaki açıklıkların boyutunu değiştirerek, çekiçli kırıcı çok çeşitli parçacık boyutları üretebilir. Madencilik ve inşaat gibi tercih edilen partikül boyutunun uygulamaya göre değişebileceği alanlarda bu, nihai ürün boyutu üzerinde daha fazla kontrol sağlar.

    Üçüncüsü, tipik olarak kireçtaşı, kömür ve cevher gibi yumuşak ila orta sertlikteki mineralleri çekiçli değirmen taş kırıcılarla işliyoruz. Buna karşılık, granit, bazalt ve beton gibi daha sert malzemeleri kırmak için genellikle çeşitli tiplerde taş kırıcılar kullanırız. Bu taş kırıcılar arasında çeneli kırıcılar, konik kırıcılar ve darbeli kırıcılar bulunmaktadır.

    Son olarak, diğer taş kırıcı tiplerinden farklı olarak, genellikle ikincil veya üçüncül kırıcılar olarak çekiçli kırıcılar kullanırız. Birincil kırıcılar olarak genellikle diğer tip taş kırıcıları kullanırız. Genel olarak, çekiçli kırıcıların ana avantajı uyarlanabilirlikleridir. Bu, farklı endüstrilerdeki çeşitli uygulamalar için uygun olmasını sağlar.

    Etiket: ,

  • Bu konuyu yanıtlamak için giriş yapmış olmalısınız.
 


Benzer Konular