Enerji Etüt Nedir? – Winergy Technologies

  • Bu konu 0 yanıt içerir, 1 izleyen vardır ve en son 1 yıl önce imageskirubo tarafından güncellenmiştir.
  • skirubo
    Üye
    Yazılar: 1

    Bir enerji sisteminin, enerjinin mümkün olabildiğince en verimli halde kullanımını sağlayan ve incelenmesi işlemine enerji etüt uygulaması denir. Enerji verimliliği sağlanması için söz konusu uygulamalar işletmelerde enerji verimliliğinin artırılmasına ve enerjinin en etkin şekilde kullanılmasına yönelik imkanların tespit edilmesini, atık enerjinin geri kazanımı potansiyelinin değerlendirilmesini, yenilenebilir enerji kaynaklarına dayalı enerji üretim çözümlerinin belirlenmesini ve enerji maliyetlerinin işletmeler üzerindeki yükünün azaltılmasını hedefliyor. Bu kapsamda, işletmelerde gerçekleştirilen inceleme ve ölçümler sonucunda elde edilen sonuçlardan yola çıkılarak hesaplamalar yapılıyor ve enerjide verimlilik artışı sağlayacak önlemler veya gerekli yatırımlar teknik ve mali boyutlarıyla işletmeye raporlanıyor.

    Yıllık bazda toplam enerji tüketimi 1000 TEP ve üzerinde bulunan endüstriyel işletmelerin her dört yılda bir defa olmak üzere toplam inşaat alanı en az 20 bin metre kare ya da yıllık toplam enerji tüketimi 500 TEP ve üzerinde bulunan binalar ile toplam inşaat alanı en az 10 bin metrekare ya da yıllık toplam enerji tüketimi 250 TEP ve üzerinde bulunan kamu binalarının da her yedi yılda bir defa olmak üzere enerji etüdü çalışmaları yaptırması zorunludur.

    Yıllık enerji tüketimi 500 TEP ve üzerinde bulunan sanayi kuruluşları “Verimlilik Artırıcı Proje (VAP)” desteklerine başvuruda bulunabilir ve 500 TEP üzerinde yıllık enerji tüketimi bulunan sanayi kuruluşları “gönüllü anlaşma” yapabilmeleriyle birlikte 3 yılda %!0 oranında işletmede tüketilen enerji yoğunluğunu düşürme şartı olacaktır.

    Enerji etüdü ve enerji verimliliğine yönelik çalışmalar, VAP destekleri, gönüllü anlaşma gibi enerjinin verimli kullanılabilmesi konusunda çalışmalar için Winergy Technologies ile iletişime geçebilir ve detaylı bilgi alabilirsiniz.

    Dosyalar:
    1. Enerji Etüt Nedir – Winergy Technologies

    Etiket: 

  • Bu konuyu yanıtlamak için giriş yapmış olmalısınız.
 


Benzer Konular