P-Laser Yüzey Pas Temizliği Teknikleri

  • Bu konu 0 yanıt içerir, 1 izleyen vardır ve en son 1 yıl önce imageErenbor tarafından güncellenmiştir.
  • Erenbor
    Üye
    Yazılar: 472

    Endüstriyel alanda pas temizliği, büyük öneme sahiptir. Özellikle gıda sektöründe kullanılan kalıpların yüzeylerindeki paslanmanın, insan sağlığı açısından büyük tehlike oluşturduğu mutlaka göz önünde bulundurulmalıdır. Gıda üretiminde paslı bir sahada çalışma yapmak, insanların sağlığını hiçe saymak anlamına geldiğinden, üretim yapan firmaların mutlaka bu konuda profesyonel destek alması gerekir. Pek çok cihaz bu anlamda kullanılarak, kısa süre içinde paslanmanın giderilmesi sağlanmaktadır.

    Sıkı yönetmeliklerin uygulandığı gıda sektörü gibi alanlarda, lazer temizliğinin modern bir şekilde yapılması, hayati önem taşımaktadır. Geleneksel yöntemlerle uzun saatler süren bu işlem, lazerle hem kısa sürede hem yüzey aşınması olmadan yapılabilmektedir. Yüksek parlaklığın temizlikle birlikte yok olmamasını sağlayan lazer yöntemi, plastik ve kauçuk kalıplarda da kullanılabilmektedir.

    Kalıp Yüzeylerinin Temizliğinde Son Teknolojik Yöntemler
    Kumlama tekniği pek çok sektörde çok kullanılmamaktadır. Endüstriyel kalıplarda pas kaldırma yapmak için en entegre edilebilir yöntem olarak, lazer temizleme yapılması daha güvenilirdir. Havacılıkta da yeterli olmayan kumlama yerine lazer tekniği, dev kalıpları kısa sürede temizlemek için en doğru seçenektir. Ana malzemelerin kimyasallarla buluşmaması adına, bu yöntemin hayati önemi olduğu söylenebilir.

    Pek çok sektörde temizlenecek alanın çok fazla olması, daha fazla hızı da gerektirmektedir. Bu nedenle özellikle paslanmadan dolayı kullanımı sakıncalı olacak kalıp yüzeylerinin temizlenmesinde, daha büyük güç sistemlerinin kullanılması etkili olacaktır. Pek çok kalıp türünün zarar görmeden temizlenmesinde P-Laser, etkin çalışmalarıyla, sektörel bazda katkılarına hızla devam etmektedir.

    Etiket: ,

  • Bu konuyu yanıtlamak için giriş yapmış olmalısınız.
 


Benzer Konular