Tamamlayıcı ve Alternatif Tıp Tedavi Yöntemi Homeopati

  • Yazılar: 1

    Günümüz bilginin ve teknolojinin büyük bir ilerleme kaydettiği günleri yaşamakta. Fakat her ne kadar teknoloji ilerlese de aynı oranda hastalıklarda ilerleme göstermekte ve maalesef günümüzün modern tıbbı birçok konuda yetersiz kalabilmekte…

    Bugün klasik batı tıbbi dediğimiz, hastalıklara karşı ilaçla tedavi yöntemi gün geçtikçe sorgulanmakta ve insanlar çare bulamadıkları hastalıkları için alternatif tedavi yöntemleri aramakta. Bu arayışın büyük bir kısmı ise tamamlayıcı ve alternatif tıp yöntemleri olan, biorezonans, akupunktur, homeopati gibi alanlara kaymakta.
    Akupunktur, tarihi çok eskiye dayanan ve geleneksel Çin tıbbı olarak bir çok konuda başvurulan yerlerden biri olmakla beraber, günümüzde çok büyük bir ilgi ile homeopati hastalıklara karşı kalıcı tedavi yöntemiyle insanların ilgisini çekmekte.

    Homeopati bundan 200 sene önce Alman Doktor Samuel Hahnemann tarafından bulunmuş bir tedavi yöntemidir. Genel mantık olarak benzer, benzerini iyileştirir prensibini ele alır. Ufak bir örnekle açıklamak istersek, sıtma hastalığının tedavisi için kinin kullanılır ve tedavi gerçekleşir. Fakat sağlıklı bir insana kinin verirseniz, o kişide sıtma hastalığına benzer semptomlar gözlenir. Yani, sağlıklı insanda hastalık belirtisi yapan maddeler, hasta insanda tedavi edici olmaktadır. Bu konuda daha geniş bilgi için homeopati nedir yazısına göz atmanız sizler için faydalı olabilir.
    Homeopati, kişiye özgü tıp tedavisi olarak ele alınmakta ve her hasta özgün kabul edilerek, kişinin yaşamış olduğu tüm sorunlar ve belirtileri dikkatlice ele alınarak, kişinin durumuna en uygun remedi (homeopatik ilaç) verilerek hastanın bütüncül olarak iyileşmesi sağlanır.

    Mantıken kolay gözüksede, işin içerisine girildiğinde çok kapsamlı gözlem ve detay ihtiyaç duyduğunu ve de hastanın da bu işin bir parçası olduğunu bilmek herşeyden önemlidir.
    Bu yazı ile birlikte homeopati hakkında genel bir bilgi vermek istedik. Ülkemizde homeopati alanında yıllardır eğitimler alan ve bu alanda yüzlerce hasta bakan klasik homeopati konusunda çalışmalar yapan Dr. Neslihan Gülmez websitenini de ek kaynak olarak inceleyebilirsiniz.

  • Bu konuyu yanıtlamak için giriş yapmış olmalısınız.
 


Benzer Konular