Başarılı SEO Stratejisi İçin Öneriler

Başarılı SEO Stratejisi İçin Öneriler

İşletmeler İçin Seo Stratejisi Nasıl Geliştirilmeli?

Günümüzde büyüğüne küçüğüne bakılmaksızın, tüm işletmelerin internet üzerinde kendi imkânlarıyla yer edinmeleri ve rekabete ortak olmaları, her zamankinden daha büyük öneme sahip oldu. Zira varlığını sürdürmek isteyen bazı işletmeler, sadece çevresi veya semti değil, potansiyel müşterilerini ülkenin hatta dünyanın diğer bir ucunda bulmaları oldukça önemli.

Seo, bu açıdan web sitesi olan işletmeler için uzun vadeli bir avantajın sırrıdır. Çünkü rekabette olduğu firmalar başta olmak üzere, “anahtar kelime” denilen size ticari faaliyet kazandıracak arama kelimeleri ve kelime grupları kulvarında üstünlük sağlayacak bir stratejidir.

Peki, firmalar için bu strateji nasıl oluşturulmalı ve planlanmalı?

Her şeyden önemlisi kulvarınızı iyi biçimde belirlemelisiniz. Size ulaşmasını istediğiniz kitlenin, sizi hangi aramalarla bulması gerektiğini iyi bir şekilde analiz etmelisiniz. Şöyle ki; ilk etapta lokasyonunuzu daraltarak kelimeler ya da kelime grubu seçmeniz sizler için daha avantajlı olacaktır.

Bunun en basit örneği; “evden eve nakliyat” kelime grubu; rekabetin bir okyanus misali kadar büyük olduğu gruplardır. Bunun yerine, en önce bulunduğunuz ilçe ve şehir için bir çalışma planı oluşturun. Örneğin; “Bakırköy evden eve nakliyat”.

Semtinize göre bir strateji oluşturduğunuzda, hedefi daralttığınız için ticari dönüşü daha fazla olacaktır. Özellikle, bu kelime grubunda sıralamanızdaki yeriniz aranma hacminin küçüklüğüyle ters orantılı olarak potansiyelinizi arttıracaktır.

Biliyorsunuz ki; başta Google olmak üzere arama motorlarında ziyaretçiler genellikle 1. ve 2. Sayfaları ziyaret eder. Geri kalanda 5’e kadar az, 5’ten sonrası yok denecek kadar nadirdir. Siz, hedefinizi daralttığınız zaman, hem kelime grubunun aranma hacmini küçültmüş oldunuz, hem de sıralamanızdaki yerinizi yaptığınız çalışmaların kalitesiyle doğru orantılı olarak üstlere taşırsınız.


Uzun vadeli bir plan yapın

İlk aylar sadece içeriğinize ve sayfa tasarımınıza vakit ayırın. Tasarımı, menü sıralaması ve bağlantılarla ilişkili olan sayfaların gerçekten dikkat çekici ve anahtar kelimelerinizle süslediğiniz nitelikli içeriklerle hazırlanmış olması SEO için çok büyük bir artı değerdir. Kaliteli içerik, uygun görseller ve sayfa bütünlüğünü doğru tasarladığınızda ilk sınavınızı başarıyla vermiş olursunuz.

Sonraki aylarda, işletmenize uygun yayın yapan başta kaliteli firma rehberleri, sosyal medya platformları ve forumlar olmak üzere, yer edinebileceğiniz ve size faydalı olabileceğini düşündüğünüz mecralarda işinizi ve sitenizi tanıtmaya başlayın.

Bu sayede ziyaretçi trafiğinizi arttırmış olur, aynı zamanda kaliteli siteleri tercih ederek Google’ın gözünde de backlink denilen bağlantılar elde etmiş olursunuz.

Hedeflerinizi işletmenizin gücünü de göz önüne alarak geliştirmek

İş gelişiminiz el verdiğince, artık semtten verdiğimiz örneği şehrinize taşıyabilirsiniz. Bunu siz yapamıyorsanız, gerçekten bu konuda tecrübe ve referans sahibi kişi veya kurumlardan hizmet alarak devam ettirmelisiniz. SEO çalışması herkes tarafından yapıldığı iddia edilen, ama çok az kişi tarafından hakkıyla yapılabilen bir strateji ve uzmanlık işidir.

İlk etaplarda gösterdiğiniz azmin meyvelerini, bundan sonraki aşamalarda gözle görülür bir şekilde alacağınızı unutmayın.

turk5.com platformumuza firmanızı ve ürünlerinizi eklediğiniz taktirde, SEO uzmanlarımız sizin bu kayıtlarınız için bütün SEO strateji ve taktikleri uyguluyor ve kaydınızın Google’da üst sıralara çıkması için elimizden geleni yapıyoruz.

Yorum yazmak için lütfen giriş yapın.