Karadeniz’de Doğa ve Tarihin Bütünleştiği Yer: Sinop

Karadenizin Cenneti Sinop

Sinop’un Doğal ve Tarihi Dokusu

Yurdumuzun en kuzey ili olan ve ince bir burun görünümünde konumlanmış Karadeniz’in Antalya’sı olan ilimizdir. Vaktiniz olur da Sinop’a giderseniz sizi öncelikle Karadeniz’in mavisine sınır yemyeşil bir görüntü karşılayacaktır. İlçeleri Merkez, Gerze, Boyabat, Ayancık, Dikmen, Durağan, Saraydüzü’dür. Birlikte Sinop’ta neler yapılabileceğine bakalım:

Hamsilos Koyu

Güzel ilimizin en görmeye değer noktası Hamsilos; eski dönemlerde Korsanların dinlenme ya da gizlenme amaçlı kullandığı gizli bir yapıya sahip olması dışında Dünya’da kendiliğinden oluşan ilk ve tek koydur.

Erfelek Şelaleleri

Erfelek ilçesi Karadeniz yeşil kokusu ve oksijen fazlalığı ile zihninizde bir anlık inme etkisi yaratabilir. Küçücük ilçe orman içinde yemyeşil bir örtüde kaybolmuştur. İlçeden biraz iç kısma ilerlediğinizde tabelalar sizi şelalelere yönlendirecektir. Buraya yağmurlu havada gidilmemesi uygun olur. Devasa büyüklükte şelale ve oluşan göleti etrafında bulunan mesire alanı ailenizle birlikte su ve hayvan sesleri eşliğinde huzur bulacağınız bir nokta olacaktır. Şelaleden yukarı çıkarak mağara içerisinden aşağıdaki manzara izleme ve fotoğraf çekilme imkânınız da var tabiî ki dik merdivenleri çıkarken nefesinizin kesilme ihtimali çok yüksek…


İnaltı Mağarası

Ayancık’a 40 km mesafede araçla ulaşım sağlanamayacak konumda olan mağara denizden 1070 metre yüksektedir.

Akgöl

Yine Ayancık ilçesinde orman içinde saklı bir doğal dokusu olan göl çevresinde mesire alanı ile birlikte yabani hayvanların varlığı da görülebilmektedir.

Akliman Ve Karakum Plajları

Karadeniz’de olup deniz keyfini tatmak isteyenlerin vazgeçilmezi olan plajların mavisi öyle berraktır ki dibindeki taşları tek tek sayabilirsiniz. İki plajda merkezde yer almaktadır.

Tarihi Sinop Cezaevi

Sinop’a ilk girdiğinizde yolun sağında yer alan cezaevini girip ziyaret ettiğinizde tüyleriniz ürperecektir. Tarihi dokusu çerçevesinde dolaşacağınız zindanlarda gördüğünüz kelepçeler ve Karadeniz’in vurduğu dalgaların eskittiği duvarlar ve sessizlik sizi karşılayacaktır. Girişte meşhur Nokul ve Sinop mantısı yiyebileceğiniz otantik lokantası vardır. Yemeden buradan ayrılmamanızı tavsiye ederiz.

İnceburun Feneri

Türkiye’nin en kuzey noktasındaki en önemli deniz fenerlerinden birisi olan İnceburun Feneri, bulunduğu düzlükte sahil kenarında konumlanmıştır ve fotoğraflarınızda sizin için manzarasıyla muhteşem bir manzara oluşturacaktır.

Yorum yazmak için lütfen giriş yapın.