Google’da Üst Sıralara Çıkmak İçin Ne Yapmalı?

Google'da Üst Sıralara Çıkmak İçin Ne Yapmalı?

En başta SEO’nun en önemli tekniklerini web sitenize uygulamanız gerekmektedir.
Bu teknikleri şöyle sıralayabiliriz:

1. Özgün İçerik

İçerik başarılı arama motoru optimizasyonu için temel oluşturur. Diğer bütün optimizasyon teknikleri sadece kaliteli ve özgün web sayfa içeriği ile birlikte etkilidir.

  • Konu ile alakalı anahtar kelimeler kullanarak metinlerinizi optimize edin.
  • Farklı sayfalarda aynı metni kullanmaktan kaçının. (duplicate content)
  • Arama motorları resim ve videoları izleyemezler. Resim ve video dosya isimlerinde anahtar kelimelerinizi kullanın. İdeali, “alt” ve “title” etiketleriyle etiketlemek.

2. Backlinks ve Site içi Linkleme

Backlink, bir sitenin başka bir siteye vermiş olduğu, herhangi bir sayfasında linkinin bulunması durumunda Pagerank değerinin yükselmesi için önemli olan bir link sistemidir.

  • Diğer sitelerden kendi sitenize ne kadar kaliteli backlinkiniz varsa, arama motoru sıralamasında o kadar yükselirsiniz.
  • Link satın alma ve diğer Black Hat faaliyetlerinden uzak durun.
  • Site içeriğinizden ilgili alt sayfalarınıza doğrudan linkleme, iyi bir arama motoru sıralaması için önemli bir faktördür.


3. Uygun Başlık (Title) ve Açıklama (Description)

Web sayfanızın başlığı “title” ve kısa özet “Description” bölümü, sadece okuyucu için değil, aynı zamanda arama motorları için de çok önemlidir.

  • Her sayfada, hem okuyucuyu hem de arama motorlarını meraklandıran özgün başlıklar verin.
  • Her arama sonucu için oluşan kısa özet, web sayfanın HTML kodunda bulunan “meta description” tag sayesinde oluşur. İlgi uyandıran, iyi düşünülmüş bir meta description, okuyucuları size çekecektir.

4. Arama Motoru Dostu URL’ler (Permalinks)

Permalink, bir URL şeklindeki sabit tanımlayıcı linktir.

  • Permalinklerde doğru sırayla kullanılan anahtar kelimeler, doğrudan arama motoru sıralamanızı etkiler.
  • Çeşitli çalışmalar, permalinklerin çok fazla anahtar kelime içermesinin gereksiz olduğunu göstermiştir. Alan adınızdan sonra maksimum 4 anahtar kelime sıralama faktörü için önemlidir.

5. Alan Adı Seçimi

İyi bir alanı adı seçimi başarının ilk adımıdır. Eski domainler arama motorlarına daha fazla güven verirler.

  • Alan adı içerisinde geçen anahtar kelime(ler) önemli ölçüde sıralamanıza yardımcı olur.
  • Alan adınızda “www” kullanmak isteyip istemediğinize karar verin. Yoksa, klasik “duplicate content” durumu yaşanır ve web siteniz sıralamada aşağılara düşer. Ör: http://turk5.com veya http://www.turk5.com

6. Sosyal Medya

Günümüzde, başarılı bir SEO sosyal medya olmadan düşünülemez. Firmanızı popüler sosyal medya platformlarına ekleyin. Bunlar arasında Facebook, Twitter, Google+, Pinterest, Instagram, Youtube ve diğerleri var. Bu sosyal medya platformları web sitenize önemli miktarda trafik üretebilir.

7. Sayfa Hızı Optimizasyonu

Sayfa hızı arama motorlarında önemli bir sıralama faktördür. Buna ek olarak, hızlı sayfa yüklenmesi, sitenizi ziyaretçiler için cazip kılar. Eğer web siteniz yavaş yükleniyorsa, ziyaretçi beklemez ve sitenizi hemen terk eder. Bu durumda, sayfa açılış hızınızı mutlaka optimize etmeniz gerekir. “Google Pagespeed” ve “YSlow” gibi araçlar sayesinde sayfa hızınızı ölçebilir ve nasıl iyileştirebileceği konusunda tavsiyeler alabilirsiniz.

8. SEO Araçları

SEO araçları, başarılı bir arama motoru optimizasyonu için büyük önem taşımaktadır. Anahtar kelimelerinizin arama hacmini araştırmak, anahtar kelime listesi düzenlemek, backlinklerini öğrenmek, pozisyon analizi yapmak ve başarınızı ölçmek için SEO araçlarından bazilarini asagida bulabilirsiniz.

Bu listelediğimiz bütün teknikleri siz firmanızı turk5.com rehberimize eklediğiniz taktirde sizin firma kaydınız için uyguluyoruz. Bu sunduğumuz ücretsiz hizmeti kaçırmayın ve dünyanın neresinde olursanız olun firmanızı mutlaka rehberimize ekleyin. Şimdi Firma Ekle.

– turk5 admin –

  1. mustafa ozen
    Değerli hocam, bu faydalı ve ayrıntılı makale için çok teşekkür ederim. Eline ve klavyene sağlık. Bu bahsettiğiniz teknikleri uyguladık ve zamanla web sitemiz googleda üst sıralara çıktı ve çıkmaya devam ediyor. Bu tür seo ile ilgili bilgilendirici makalelerin devamını dilerim.
  2. 2face
    Anlaşılır, güzel ve herkesin faydalanabileceği bir makale olmuş. Web sitesi olan ve SEO ile ilgilenen herkesin bu makaleyi dikkate alması gerek. Teşekkürler turk5.
  3. skrotpriser.com
    Değerli hocam bu faydalı ve ayrıntılı makale için çok teşekkür ederim.
  4. Balli Soprano
    SEO artık olmazsa olmaz. Google’da üst sıralarda görünmek isteyen şirketler oyunu onun kurallarına göre oynamayı öğrenmek durumunda.
  5. AYHAN
    Seo konusunda nitelendirici bir yazı. Farklı yönlerini ele almanız güzel.
  6. kredisicilim.net
    Gerçekten çok güzel taktikler vermişsiniz, güzel sonuçlar alınabilir bu yazı sayesinde. Emeğinize sağlık.
  7. Infocall BS
    Açıkçası üst sıralara çıkmak için herkesin yaptığına değil yapmadıklarına, daha doğru bir ifade ile henüz keşfedilmemiş alanlara odaklanmak gerekir diye düşünüyorum. 2019’a geliyoruz. Yeni yeni fırsatlar doğuyor. Bu fırsatları ilk farkedenler öne çıkacaktır diye düşünüyorum.
  8. bizup
    Güzel ve akıcı bir yazı olmuş. Bu taktikler ile Google’da üst sıralara hızlıca tırmanılabilir.
  9. turk
    Google kendini günden güne geliştirmiştir. Hayatta kalabilmesi için en doğru bilgiyi en üstte sunmak için tüm mühendisleri çalışmaktadır. Artık kullanıcılara doğru bilgi vermek yararlı içerik sunmak gerekiyor. Değerli yazınız için teşekkürler.
Yorum yazmak için lütfen giriş yapın.